Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Žádný díl četníků není navíc. Těch by snad ani nemohlo být dost. Eskapády, pitvoření a suprový dabing. Nejde se nebavit ani při 50. shlédnutí. Četnice sice žádný humor nepřinesou, takže jde jen o vymýšlení dalších scének a opakování toho fungujícího, ale jak jsme psal, toho by snad ani nemohlo být dost. Ne v tomhle podání. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně třetí nejlepší díl série (po mimozemšťanech a St. Tropez) plný klasických momentů, které mě dokáží rozesmát i dnes, po několikátém shlédnutí. Jsem si vědom, že scénář je místy až moc hloupý - ale tenhle díl má prostě své kouzlo, spoustu geniálních hlášek a scén a všichni zúčastnění zde prostě perlí. Za všechno můžu jmenovat: přivítání četnic na stanici, odhalení Gerberova poblouznění a jeho následný recitál, "zaučování" četnic, Cruchotovo potutelné sledování Yo a četníka na pláži - nachytání velebnou sestrou, Cruchotovo shánění náhradních četnic a Gerberovo ježdění do kolečka, a další a další. Plus skvělá hudba a romantika St. Tropez. U mě bezva komedie, pořád a stále :-) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Před dvacetti lety stále dokola v televizi vysílali tři z šesti "četníků". Byli to ze Saint Tropez, mimozemšťané a právě tento. Znal jsem už téměř každou větu a bohužel jsem se jich přejedl a začal je snad i nenávidět. Nevím jak bych je vzal nyní, asi by mi připadali spíše k smíchu... V mém srdci přesto místo mají a tato část (byť není určitě nejkvalitnější) obzvlášť... - Viděno 8x cca - 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Četníkem, jeho sérií, je to jednoduché- první dva díly výtečné, další dva skvělé, poslední dva průměrné. Tak jako tak, celé to táhne hlavně Louis de Funés, který si film ukradl i tentokráte, na ty nekonečně dlouhé nohy četnic nehledě :-) Lepší než jsem očekával (za mě lepší než Mimozemšťané), pohodová letní komedie, u které se člověk musí hlavně pousmát nad tím, jak moc nekorektní to z dnešního pohledu je- #MeToo nebo BLM to radši nepouštějte, nebo zas vyjdou do ulic, v lepším případě spáchají seppuku... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Když jedou četníci Christine (Catherine Serre) a Perlin (Patrick Préjean) na motorce, aby ujeli ostatním, tak si v některých záběrech můžeme všimnout, že motorku ve skutečnosti neřídí žena, ale muž, který je za četnici převlečený. (SONY_)
  • Chvíli po hromadné bouračce čte jeptiška knihu o Karlu Marxovi. (ludva10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno