Reklama

Reklama

Blesk z čistého nebe

všechny plakáty
Trailer

Šestnáctiletý fanoušek Brian si přeje hrát stejně dobře, jako jeho basketbalový hrdina Kevin Durant. Chlapecký sen se zázračně vyplní – na úkor jeho hrdiny. Teď Durantova krize vede jeho tým k záhubě a v žebříčku NBA se propadá stále níž... Hvězda americké NBA Kevin Durant si zahrál sám sebe v tomto akčně laděném rodinném filmu. Ten pojednává o tom, jak hvězda basketbalové ligy přijde o své hráčské dovednosti, které se zázračně přenesou na jeho šestnáctiletého fanouška. Když se na Briana zázračně přenesou hráčské dovednosti jeho sportovního hrdiny Kevina Duranta, stane se z něj hvězda středoškolského týmu. Kevin Durant však najednou není schopen ani trefit koš a zachránit tak svoji kariéru. Play-off se blíží a Brian začíná chápat, že aby se stal opravdovým vítězem, musí začít pracovat především sám na sobě. Proto se rozhodne udělat konečně správnou věc a pokusí se zabránit katastrofickému završení sezóny svého hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Výborně vymyšlené, dobře zahrané, ale špatně zpracované. Je škoda, že to nebylo dotažené až do konce, aby se z toho stal opravdu dobrý film. Naopak ale nemohu říci, že bych se nudil a téměř po celou dobu jsem si film užíval. Takže můžu říci, že se jedná o pohodový oddychový film, který neurazí. 70% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Typický americký film. Od toho filmu nič neočakávajte, ale keď ste fanúšikom basketbalu, ako ja, tak potom si určite nájdete niekoľko pekných momentov. Páčil sa mi„herecký výkon“ K. Duranta, ktorý je veľmi prirodzený a nemá veľký tvár za to, že už vo svojich 25 rokoch dosiahol obrovské úspechy. Ako fanúšik basketbalu dávam trojbodový kôš. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

hanzous 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím napsat, že mě tento film velice zklamal! Miluju ten sport a sám ho hraju a také vyhledávám sportovní filmy, ale toto se hodně nepovedlo. Film mohl mít potenciál, ale museli to takhle posrat. Klasické efekty pro smečování malých a mladých hráčů... místo aby to vypadalo opravdově, tak jsou záběry, že letí jak pouťový balonek, katastrofa! Dát do filmu osobnost jako je elitní špička Kevin Durent a udělat z toho klasickou frašku. Za film dávám odpad, ale díky Durentovi dám aspoň dvě. Doufám že Space Jam s Lebronem Jamesem tak nedopadne... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží rodinný film se sportovní tématikou, ve kterém se hlavní zápletka, jako obvykle na tento žánr, neobejde bez patřičného kouzla. Příběh je o dospívajícím chlapci Brianovi, který nějakým zázrakem získá schopností basketbalové hvězdy Kevina Duranta a to v době, kdy se oba současně dotknou basketbalového míče. A začnou se dít věci. Ve škole je Brian, který byl do té doby všem spíše pro smích, náhle hvězdou basketbalu a z Kevina se naopak stane tak nejneschopnější hráč, jakého kdy bylo v NBA k vidění. Až je div, že ho z profesionálního sportu nevyhodili. A to je vše. Plejáda různých sportovních a humorných situací, se sem tam nějakou hláškou a moudrem, může začít. Ano, je to hloupé a naivní, ale když je to určené pro celou rodinu, tak nakonec proč ne. Chce to jen cit pro představivost a smysl pro fantazii. Jen tak se dá snímek, v rámci poklidného odpočinku u televize, náležitě užít. A snažit se příběh nepředvídat, byť je to v tomto případě hodně těžké. ()

StepanR 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak by film dopadl, kdyby zde neobsadili Duranta v hlavní roli, ale s ním to stálo za to. Jeho výkony nebyly na Oskara ale zas až tak špatné taky nebyly... Větší chybu podle mě udělali ve výběru hlavního hrdiny Briana, který mi byl nesympatický a prostě jsem se nedokázal vžít do jeho role... Jinak na mě film celkově působil velice příjemně, protože si na nic nehrál. Prostě vám předhodil příběh Briana, pak se stalo pár náhod, vyměnili si schopnosti a Brian najednou smečoval jak Kevin... Jednoduchý ale neurazí :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Některé záběru ze zápasů Kevina Duranta jsou skutečné záběry ze sezony NBA 2011/2012 (Num3roO)
  • Ve filmu můžeme kromě Kevina Duranta vidět i další osobnosti NBA, například bývalého hráče Shaquille O'Neilla, Reggieho Millera nebo bývalého hráče a současného trenéra Stevena Kerra. (Punisher)
  • V čase 59:21 má asistent trenéra obě ruce nahoře, v dalším záběru má však nahoře pouze pravou ruku. (Iveet)

Reklama

Reklama