Reklama

Reklama

Můj bratr ďábel

  • Velká Británie My Brother the Devil
Trailer

Obsahy(1)

Dvaja dospievajúci bratia musia čeliť predsudkom, ak majú v uliciach londýnskeho podsvetia prežiť úskalia, ktoré striehnu na mladých Arabov. Film My Brother the Devil je celovečerným debutom walesko-egyptskej scenáristky a režisérky Sally El Hosaini. (ambron)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sociálne drámy ma bavia, no akurát táto z prostredia gangu ma až tak nezaujala. Samozrejme, že po scenáristickej stránke to bolo veľmi zaujímavé dielo, možno aj blízke realite, ale mne osobne je toto celé úplne cudzie. Ale opäť raz bolo krásne ukázané aké je jednoduché sa dostať do nejakého gangu, no problém prichádza až keď chce človek vystúpiť a žiť normálny život. Dejová línia, ktorej ústrednou témou bol ochladzujúci sa vzťah dvoch bratov mal ten správny náboj, no dramatizácia bola zakončená dosť slabým koncom. Na typ takýchto filmov sa ten koniec vôbec nehodí. A ešte som nikdy nepochopil ako sa nejaké dievčatá chcú dobrovoľne zapliesť s takýmito násilnými dementami z gangov, nad tým prakticky rozmýšľam pri každom filme zasadenom v takomto prostredí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příběh, jakých se staly spousty. O drogách, bezstarostném životě, o bratrské lásce, dospění, o poznání. Vlastně od každého něco, ale přece jen v novém, neokoukaném kabátě. Celé tohle drama z východního Londýna působí naprosto celistvě, k čemuž přispěli určitě neokoukaní herci a také děj, který vlastně dopadl úplně jinak, než by se na začátku dalo čekat. Mně osobně to vůbec nevadilo. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film a vysoce kvalitní po všech stránkách, i když samozřejmě se mi nemusí plně líbit prostředí a násilí v tomto příběhu a nevadilo mi to obrácení hlavního hrdiny z hetero na gay, mnozí lidé to dusí v sobě a arabové takto narození obzvlášť a vlastně se musí přetvařovat díky svému náboženství a spol.předsudkům. Výborné herecké výkony … 4x10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku souboj gangů, ale pak hlavně drama o nelehkém životě jedné rodiny, resp. 2 bratrů, kteří se snaží najít své místo na světě a každý nakonec objeví něco jiného…nebo to stejné? Drsné praktiky ulice, všudypřítomné drogy, „černá“ muzika, silné emoce, to všechno Můj bratr ďábel nabízí. A nutno uznat, že na debut je to kvalitní práce. Za mě to budou slušné 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÍT NA VÝCHODĚ, ZEMŘÍT MLADÝ...“ /// Ulice - ta ve východním Londýně. Právě tam se mísí kultury a často se tu přichází o ideály. Nebo o život. A silnej je ten, co dokáže ovládnout svoji zlost... Dobrej příběh dvou bratrů, z nichž jeden ,,dostal“ rozum a snaží se ho ,,natlačit“ i do toho mladšího. Nejde jen o reálně zpracovanej svět ulice. Troufnu si tvrdit, že budou spokojeni i charakterní diváci, co si libujou ve vývoji vztahu(ů). Tohle je totiž sociální drama (jako) ze skutečnosti, ve kterým pravda a láska… Mám dojem, že rejža vo tom ví svoje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli mě můžou spasit knížky o prorokovi. 2.) Není nic skvělejšího než drogy, prachy, kvéry a náš gang! 3.) Když soundtrack ,,z ulice“, tak Joe Black. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama