Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ó, ten pán mluvit s kufr, to já nikdy nevidět! Na tuhle zaoceánskou výpravu se s četníky vydávám velice rád. O nic horší, než původní díl a jelikož Funés a Galabru prakticky neslezou z obrazovky, je to společně s třetím dílem, možná můj nejoblíbenější film z celé série. Je to především slepenec několika geniálních mikropříbehů a scén. Zábava začíná už na lodi a pak se spolehlivě přesune společně s hlavními hrdiny do New Yorku. Už zmíněné americké velkoměsto, by mi pohodlně stačilo na vysoké hodnocení, protože mám pro filmy z tohoto prostředí slabost. Ale pro jistotu je tady fůra opravdu mimořádně vtipných okamžiků (bloudění na lodi, angličtina, konference, taxikář, Cruchotovo blouznění, převlek za Číňana, psychoanalýza atd.). No prostě vynikající letní francouzská komedie, ale přesto oproti Saint Tropez pojatá trošku jinak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co dokáže Talián, to dokáže Francouz taky." Neumím americky tak dobře, abych se dokázal pořádně zasmát četníkům při jejich lingvistických kouscích. A o ty tady šlo hlavně, protože tito vyhlášení francouzští trotlové si toho pro svůj americký pobyt mnoho vtipného nepřipravili. Nicméně opakovaný vtip ("Sem se mi dívejte!") je stále ještě slušným vtipem, četníkovská pískací hudba mě opět potěšila, dcerunka Nicole opět zajímavě zapěla a alespoň bloudění po lodi a Cruchotovo slaňování mrakodrapu provedlo originální útok na mou bránici. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pohlednicový film. Aneb cestujeme po New Yorku s hrdiny z (tehdy čerstvě) úspěšné francouzské komedie. Uprostřed tolika pochodů za rezké hudby, drobných příhod a epizod z různých míst jsem si právě jako u zábavného cestopisu občas i připadal. Jakoby hlavní devizí nebyla ani komedie, než spíše výlet do amerického velkoměsta. Začátek s kufry, hledání místnosti na lodi, výukou angličtiny a pod. skvělý, no s příchodem do New Yorku to mírně začlo upadat. Nebýt zápletky s dobrodružstvím dcery se zatajenou identitou v cizím městě (což zčásti dost vykrádá první díl), chyběl by i souvislejší děj. A ta chvilková proměna dění v taneční číslo à la West Side Story uprostřed filmu? Naprosté WTF, které tomu přihodilo punc menší slátaniny. Věřím, že nemožnost jednoho z představitelů četníků vycestovat mohla dost poznamenat natáčení, horší je to s případnou výmluvou, že právě tato skutečnost tolik poznamenala i kolísavou kvalitu výsledku – zvláště, když v centru dění je prakticky jen Cruchot a jeho šéf, zatímco zvyšní četníci (mimo Fougasse ležícího nakonec hned dvakrát ve špitálu) tvoří jeden vedle druhého už jen nezbytné a nevyužité křoví. Z větší části stále ještě dobrá oddechová zábava ze 60. let, ač v případě pokračování série se nelze vyhnout srovnávání a Četník v New Yorku oproti Četníkovi ze Saint Tropez za mne zaostává asi tak o dva stupně pozadu. 60% ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika, která mě vždy rozesměje. Funes je pro mě naprosto originální komik, který mě baví. Jeho grimasy jsou tak legendární, že už je zná snad každý. Ovšem jednu z těch největších zásluh tu má František Filipovský, byl i samotným Funesem prohlášen za nejlepšího dabéra a dokonce řekl, že jeho hlas se němu více hodí. A to je pocta. Já si tenhle díl užil jako skoro každý. Spousta scén k popukání a ostatní herci válí taky excelentně. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Funes postavil svou hereckou karieru na opakování jednoho typu. Nic proti - to dělali mnozí a dobře (Gabin, Belmondo ad.). Funes je ovšem jako komik velice závislý na kvalitě scénáristy a režiséra. Stejná gesta někdy působí velmi vtipně a jindy naprosto trapně. Skvěle bylo jeho nervního typu využito např. v sérii o Fantomasovi (kde měl ovšem i skvělé protihráče). V sérii o Četnících se povedl první film a trochu snad i poslední (ale spíše proto, že Četníka a četnice jsem ještě coby malý a méně kritický kluk viděl v kině), ostatní díly mě osobně přišly zoufale nevtipné a nudné. Tento díl je snad úplně nejhorší (a ještě Četník ve výslužbě) - zkrátka mi nestačí, když začne Funes poulit očima a pořvávat Filipovského hlasem (hodně z Funesovy popularity u nás je dáno právě geniálním dabingem). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • V 56. minutě stojí vedle obchodu červené a bílé auto. V následujícím záběru červené auto zmizí. (frolish01)
  • Scény na zámořské lodi, kdy četníci cestují z Francie do USA, se točily za plného provozu. Cestujicí si mysleli, že představitelé četníků jsou celníci a filmovému štábu uvěřili až když jim Girault a spol. promítli Četníka ze Saint Tropez (1964). (fandalehy)

Reklama

Reklama