Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle válečnou komedii z 2. světové války jsem kdysi dávno viděla, ale neměla ohodnoceno, tak jsem se k ní po letech vrátila.. Bez problémů koukatelná, úsměvná, příjemná záležitost, malíř a dirigent jsou samozřejmě tahouny celého příběhu, přesto i herci ve vedlejších rolích se mi líbili.. V rámci žánru oddechovka hodnotím veskrze kladně, mám úsměv na rtech a to se počítá.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aby som si proti sebe nepoštval väčšinu užívateľov, ktorým sa film páčil a dokonca ho označujú ako najlepšiu francúzsku komédiu, sa zdržím uvedenia viacerých dôvodov, pre ktoré mu dávam iba dve hviezdičky. Stačí jeden - film neprežil previerku časom. Neviem si dosť dobre predstaviť, na čom sa môže pri pozeraní filmu v roku 2009 divák zasmiať. Verím však, že koncom šesťdesiatych rokov to možno bolo možné. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně nejlepší film LdF. Nejlepší proto, že není vystavěn pouze na velmi dobrém herectví hlavního představitele (někdo jeho herectví neuznává, ale to, co odvedl třeba ve frašce Oscar jej řadí k velikánům veseloherního žánru) - ono to ani nejde, protože má v Bourvilovi zcela rovnocenného partnera - ale i na velmi povedeném a košatém scénáři. Nepřijde mi, jak si někdo stěžuje, že by ve filmu bylo pouze pět vtipů - je tam možná pět geniálních vtipů a spousta dalších, lepších nebo horších. A tradičně pojaté setkání anglické, francouzské a německé nátury (národnosti řadím podle abecedy, nic jiného v tom nehledejte! :-) ) je zárukou kvalitní atmosféry filmu jako celku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)
  • Hlavní hrdinové na konci filmu utíkají pomocí kluzáků Castel C.25S. Prototypy kluzáku sice vzlétly už během války, ale do sériové produkce se kluzák dostal až po jejím skončení. (Foxhound#1)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)

Reklama

Reklama