Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždyť se ještě nastydnete s tou vaší pleší !! Nechcete půjčit čepici ??" ;) Výborná převleková / záměnová komedie stavějící na situačním gagu i dialogu, což se samozřejmě dalo při účasti hvězdných de Funése, v jeho oblíbené a téměř samojediné poloze nepříčetného cholerika, s Bourvilem čekat, v kulisách válečné Francie, což se dalo čekat rovněž, když Frantíci své postoje ke druhé světové válce téměř ve filmové podobě ani jinak vyjadřovat neumí.. Rozuměj nechtějí.. Tohle Ouryho filmové dobrodružství však platí za kultovní žánrovou záležitost, byť přinejmenším lehce temporytmicky nevyrovnanou, které ani ten obligátní neúprosný zub času nic neubral na kráse.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký flám se pro mě stal nejlepší francouzskou komedií vůbec a zřejmě už stane na vždy. Tehdy se v něm setkali legendy francouzské kinematografie: Bourvil a Louis de Funés a i přesto, že oba mají naprosto rozdílný styl humoru, Bourvil typ bázlivého člověka a Louis de Funés typ diktátora, který se s ničím nemaže, dokázali si spolu dokonale sekundovat a díky Gérardovi Ourymu a jeho scénáři nechali vzniknout tak zábavné a přesto vážné komedii, u které jsem se nedokázal nudit a naopak zapamatoval snad každou scénu, která se ve filmu objeví a i přesto se na tento La Grande Unique znovu a rád podívám. --- Děkuji Vám pánové. Báječný výkon báječný. Nechválil jsem Vás ale sebe ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna se zaměněnými pokoji v hotelu měla být původně natočena se dvěma postelemi. Na nátlak Louise de Funèse (Lefort) nakonec režisér svolil, aby byla vždy použita jen jedna postel, a to manželská. (Jizni Tlapa)
  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)
  • Původní příběh obsahoval dějovou linii dvou žen, které měly převézt anglické letce za nepřátelskou linii. Režisér si však prosadil změnu na mužské role, do kterých poté mohl obsadit Louise de Funèse (Lefort) a Bourvila (Bouvet). (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama