Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

I přes svoji odvážnou stopáž jeden z nejzábavnějších a dějově i komicky nejvyváženějších Funesových filmů, který nemůže zklamat snad po žádné stránce. Nejvíce mě pochopitelně rozesmálo pojetí wehrmachtu jako bandy, víceméně, idiotů. Jenom se divím, jaktože už dávno frantíci nepochodují Braniborskou bránou a stále musejí přihlížet skopčákům, kteří se prohánějí pod Vítězným obloukem. No, ale alespoň je to k smíchu. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní satyra s hereckým ansáblem, který snad ani lepší být nemohl. Takový humor už se dneska nedělá a ani by to již nebylo možné, v tom je asi největší síla Velkého flámu, strašně vypovídá o náladě v době, kdy byl natočen, vyrovnat se s hrůzami války s humorem a se ctí, to se mi na Francouzech líbí. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mě tenhle film celá léta míjel. Viděl jsem ho až teď a příjemně jsem se bavil. Není to ona typická řachanda, ale po celou dobu jsem se příjemně bavil. Akorát u Bourvila mi neseděl dabing Lubomíra Lipského, tam jsem zvyklý na Jiřího Brudera, který ho daboval báječně. Ale jinak hodně zábavná podívaná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Louis de Funès (Lefort) hraje na piano v Pařížské opeře. Ve skutečnosti, během okupace za druhé světové války, hrál Funès na piano po pařížských barech. (Kulmon)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce, stejně jako další Funésovy komedie. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu tehdy vyrobila a rozeslala nové plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)

Reklama

Reklama