Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní satyra s hereckým ansáblem, který snad ani lepší být nemohl. Takový humor už se dneska nedělá a ani by to již nebylo možné, v tom je asi největší síla Velkého flámu, strašně vypovídá o náladě v době, kdy byl natočen, vyrovnat se s hrůzami války s humorem a se ctí, to se mi na Francouzech líbí. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mne to bavilo. Jednoduchý humor, spočívající v převlecích, záměně postav atp. mne tu - narozdíl od nedávného Četníka - bavil, čemuž vévodí samozřejmě de Funés, který prostě nemá chybu. Také random němčina, spočívající v "Ja, vorwärts, herein, natürlich, führer" atd. mne rozsekávala. Immer wieder... 90% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes mi vždycky připomínal mýho dědu, oba dva jsou stejný nerváci, akorát, že dědu nedubuje František Filipovský. Dědův Velký flám z války sice z vyprávění nepůsobí tak dobrodružně ani zábavně (nikdy nepomáhal k útěku britským letcům ani nikdy neutíkal do Anglie a rozhodně nikdy nestrávil noc vedle německého oficíra), nicméně i tak bylo co poslouchat. No ale zpátky k filmu. Velký flám je skvělá komedie, Funes ve výborné formě, některé jeho hlášky jsou opravdu perly ("Výborně pánové. ... Přirozeně jsem nechválil vás, ale sebe, vy jste byli hrozní ..."). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, kdy si Bouvet (Bourvil) a Lefort (Louis de Funès) vyměňují boty, se natáčela na okresní silnici vedoucí z Vézelay do Corbigny v Burgundsku 6. 5. 1966 v 8 hodin. (mar48)
  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama