Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ukázková a výstavní francouzská dobrodružně situační komedie (jedna z nejlepších z 2.světové vojny) tak akorát napínavá, s rozhodně skvělým příběhem, nechybí zde ani hodně typického francouzského humoru a mnoho povedených komických situacích. Samozřejmě největší účinek a největší síla je v samotném jejím hereckém obsazením malíř pokojů Bouvet skvělý (Bourvil) a dirigent opery LeFort kterého si z gustem zahrál (Luis de Funes), samozřejmě špatní nebyli i ostatní viz třeba krásná blondýnka a odvážná jeptiška (podobnou jsem mohli spatřit už v Četnících). Legrace a útok na naše bránice (zejména scéna v postely a při výslechu) od začátku až dokonce a tudíž jednoznačně vysoké hodnocení. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mne to bavilo. Jednoduchý humor, spočívající v převlecích, záměně postav atp. mne tu - narozdíl od nedávného Četníka - bavil, čemuž vévodí samozřejmě de Funés, který prostě nemá chybu. Také random němčina, spočívající v "Ja, vorwärts, herein, natürlich, führer" atd. mne rozsekávala. Immer wieder... 90% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smích? Nepřejde!! Geniální komedie, koncert snad největšího komika Louis de Funese! Snad nejlepší jeho film, když odečtu filmy s kostými četníka a Fantomase! Nezapomenutelné scény, dokonalé komické dialogy, křeče smíchu a excelentní sekundanti. Naprosto bezchybné byly scény hned na začátku, když Funes dirigoval a přišlo k nim gestapo, nebo německý velitel schovaný ve skříni s fanatickým výrazem a větou: "Herr Kapelmeister!" Nesmím ani opomenout scénu "kanibalistickou", když hlavní hrdina utrhne z dortu malého esesáčka a ukousne mu hlavu :)) Skvostná to komedie, bravo, pane Funesi! ;) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Film vidělo ve francouzských kinech 17 milionů diváků – šlo o rekordní návštěvnost do doby, než se do kin v roce 1997 dostal Titanic. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)
  • Německý letoun, sestřelený šilhajícím německým vojákem, je typ Morane-Saulnier MS-502 Criquet. Jde o ve Francii vyráběnou variantu známého německého kurýrního letounu Fieseler Fi-156 Storch. Zatímco německý originál má řadový motor, pozdější francouzské varianty dostaly motor hvězdicový. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama