Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spolu s Esem Es nejlepší válečná komedie z francouzské dílny. Dvojka Funes - Bourvil je dokonalá, ale i tak vyčnívá pouze zlehýnka. Parádní příběh, parádní herci, parádní taškařice. Komedie jak má být, bohužel dnes se už takovéto kusy netočí. Doporučuju komentářem č.900! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký flám se pro mě stal nejlepší francouzskou komedií vůbec a zřejmě už stane na vždy. Tehdy se v něm setkali legendy francouzské kinematografie: Bourvil a Louis de Funés a i přesto, že oba mají naprosto rozdílný styl humoru, Bourvil typ bázlivého člověka a Louis de Funés typ diktátora, který se s ničím nemaže, dokázali si spolu dokonale sekundovat a díky Gérardovi Ourymu a jeho scénáři nechali vzniknout tak zábavné a přesto vážné komedii, u které jsem se nedokázal nudit a naopak zapamatoval snad každou scénu, která se ve filmu objeví a i přesto se na tento La Grande Unique znovu a rád podívám. --- Děkuji Vám pánové. Báječný výkon báječný. Nechválil jsem Vás ale sebe ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes mi vždycky připomínal mýho dědu, oba dva jsou stejný nerváci, akorát, že dědu nedubuje František Filipovský. Dědův Velký flám z války sice z vyprávění nepůsobí tak dobrodružně ani zábavně (nikdy nepomáhal k útěku britským letcům ani nikdy neutíkal do Anglie a rozhodně nikdy nestrávil noc vedle německého oficíra), nicméně i tak bylo co poslouchat. No ale zpátky k filmu. Velký flám je skvělá komedie, Funes ve výborné formě, některé jeho hlášky jsou opravdu perly ("Výborně pánové. ... Přirozeně jsem nechválil vás, ale sebe, vy jste byli hrozní ..."). ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mě tenhle film celá léta míjel. Viděl jsem ho až teď a příjemně jsem se bavil. Není to ona typická řachanda, ale po celou dobu jsem se příjemně bavil. Akorát u Bourvila mi neseděl dabing Lubomíra Lipského, tam jsem zvyklý na Jiřího Brudera, který ho daboval báječně. Ale jinak hodně zábavná podívaná. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Záběry v hotelu a v kanalizaci pod operou byly natočeny ve vystavěných kulisách ve studiích Billancourt. (marcel5)
  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)

Reklama

Reklama