Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

jahol 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně nejlepší film LdF. Nejlepší proto, že není vystavěn pouze na velmi dobrém herectví hlavního představitele (někdo jeho herectví neuznává, ale to, co odvedl třeba ve frašce Oscar jej řadí k velikánům veseloherního žánru) - ono to ani nejde, protože má v Bourvilovi zcela rovnocenného partnera - ale i na velmi povedeném a košatém scénáři. Nepřijde mi, jak si někdo stěžuje, že by ve filmu bylo pouze pět vtipů - je tam možná pět geniálních vtipů a spousta dalších, lepších nebo horších. A tradičně pojaté setkání anglické, francouzské a německé nátury (národnosti řadím podle abecedy, nic jiného v tom nehledejte! :-) ) je zárukou kvalitní atmosféry filmu jako celku. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa celý čas veľmi dobre, ale iba málo smial. Akčné dobrodružstvo skôr v štýle Indiana Jonesa a poslednej krížovej výpravy, čiže čistej rozprávky, umocnenej ešte faktom, že sa tu takmer nestrieľa, nikto sa (takmer) nezraní, nehovoriac o smrti. Možno som očakával na základe 5 hviezdičkových hodnotení a matných nostalgických spomienok na tento film niečo iné, možno mal film trvať max 100 minút, možno nemal Funes odhadzovať parochňu tak skoro... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale ničím výjimečným, takže úplně nechápu, že je v TOP 200. Ale pár vtipných situací (hlavně na začátku) se tu přeci jen našlo. Cesta, na které nebezpečí ze strany němců číhá na každém kroku není vůbec snadná, ale skupinka lidí, kteří na sebe náhodou narazili udělá cokoliv, ať už to je jakkoliv bláznivý, aby dosáhli svého cíle. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nr. 1 ze všech francouzských komedií. Nad Paříží je sestřelen čtyřmotorový bombardér RAF B-17. Osádce se nad okupovaným městem podaří vyskočit padáky, žel každý dopadne do jiné části města. Místem setkání osádky před společným útěkem jsou veřejné lázně. Poznávacím znamením bude pískání šlágru tea for two :-) Frantíci mají dle mého názoru trochu komplex s tím jak válčili a jak se nechali převálcovat. Proto vznikla celá řada komedií, kde wermacht je banda tupounů a chrabří vojáci ( Sedmá rota )či odbojáři jim to tvrdě natřou. Každopádně tohle je klasika a smát se budete od začátku do konce. Just tea for two , And two for tea, Just me for you, And you for me... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, v níž jsou oba hrdinové převlečeni do německých uniforem a Bourvil (Augustin Bouvet) nese na ramenou Louise de Funèse (Stanislas Lefort), nebyla ve scénáři a je výsledkem improvizace obou komiků. (Mackin)
  • Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené. (Jizni Tlapa)
  • Hlavní hrdinové na konci filmu utíkají pomocí kluzáků Castel C.25S. Prototypy kluzáku sice vzlétly už během války, ale do sériové produkce se kluzák dostal až po jejím skončení. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama