Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle válečnou komedii z 2. světové války jsem kdysi dávno viděla, ale neměla ohodnoceno, tak jsem se k ní po letech vrátila.. Bez problémů koukatelná, úsměvná, příjemná záležitost, malíř a dirigent jsou samozřejmě tahouny celého příběhu, přesto i herci ve vedlejších rolích se mi líbili.. V rámci žánru oddechovka hodnotím veskrze kladně, mám úsměv na rtech a to se počítá.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tohle je mé první setkání s Bourvilem. A hned na začátku musím říci, že Funés je prostě lepší komik (ano, velice mu pomáhá František Filipovský) a proto v přímém souboji s Bourvilem (Lubomír Lipský) vyhrává na celé čáře. Do Velkého flámu se ale hodí oba a posunují jej svým herectvím a komediálním nadáním na úplně jinou úroveň. Zasazení děje do okupované Francie je to, co se mi na filmu líbí nejvíce - krásná krajina, čtyřicátá léta, nacisti a do toho všeho sestřelený letoun britské armády. Film je klasickou honičkou kočky s myší, prohnanou francouzskou komediální kuchyní, okořeněnou vyhlášeným českým dabingem a servírovanou s vydatnou porcí smíchu. Must see ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Louisem De Funésem, který tady září v roli - jak jinak než cholerického a nervózního člověka - tentokrát dirigenta opery ve válečné Paříži. Člověk, který nechtěl mít nikdy s ničím problémy a žít si v klidu, má najednou velký malér, když se u něj objeví hledaný britský parašutista. Cestou k záchraně nastávají lecjaké legrační až absurdní situace a vtipný je film i po několikátém shlédnutí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé snad nikoliv filmové dětství, ale spíš dospívání, spoluutvářely francouzské válečné komedie, jako byla Stepující stonožka nebo trilogie o 7. rotě. Měl jsem ty filmy opravdu rád a jejich humor mně kdysi dokonale seděl. Jenže od té doby už přece jen uběhla hezká řádka let a já se někam posunul a kinematografie konec konců taky. Velký flám je možná výkladní skříň určitého druhu lidové situační komedie, ale že by to byla nejlepší francouzská komedie, jak se v některých komentářích dočítám, tak to ani náhodou. V tomhle případě u mě nefunguje ani mrška nostalgie, takže z mého dnešního pohledu jsou to jen tři lepší hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přídavné jméno VELKÝ v názvu filmu je doslova a dopísmene na místě. VELKÝ humor z herci, kteří mají VELKÝ komediální talent a režisér, který umí udělat VELKÝ dobrodružství i v okupované Francii, takovým způsobem, že mě z toho zůstal jeden VELKÝ zábavný zážitek, který si v sobě ponechám i když mě v životě potkají VELKÝ trable. Jako se Francie nechala okupovat nacistickou armádou, tak já nechám vždycky moc rád okupovat svou bránici komediální armádou Gérardem Ourym, Bourvilem a Louis de Funèsem, protože ten jejich flám je moc povedený a hlavně hrozně VELKÝ. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené. (Jizni Tlapa)
  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)

Reklama

Reklama