Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alfred (Jean Bellanger) je plachý a nešikovný a neodvažuje se přiznat Nicole (Catherine Erard), že ji miluje. Objeví se Don Juan (Jean-Marie Amato), který začne Alfreda intenzivně zasvěcovat do tajů lásky. Alfred se rychle učí a jednoho dne svede ruskou hraběnku (Louisa Colpeyn). Její žárlivý španělský manžel Célosso (Louis de Funès) se to dozví a následuje zběsilá honička. Nakonec se Alfred díky Don Juanovi odváží dát první polibek své vyvolené Nicole. (Cucina_Rc)

(více)

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Muži myslí jenom na to samé... Režisérský debut Yvese Roberta je velice milou fantaskní hříčkou o nesmělém zamilovaném mládenci Alfrédovi, před nímž se jednoho dne na ulici zjeví slavný Don Juan, který přichází za Alfrédem s velkou lekcí o nadvazování vztahů a provádění milostních hrátek. Komedie s poměrně jednoduchou zápletkou hýří svižným tempem a po celých 70 minut přináší řadu pěkných nápadů od vtipného zpracování historie svádění na pozadí velkých dějin, přes film ve filmu (Robertova krátká parodie o soubojích Dona Juana s jeho italským konkurentem Cassanovou) až po řadu režijně propracovaných scén jdoucích ve šlépějích klasické němé grotesky. Škoda jen, že autorka zdejšího obsahu nám vyzradila kompletní vyústění a protože jsem si ho přečetl předem, zůstal jsem ukrácen o velké překvapení jak ohledně děje, tak ohledně nečekaného příchodu jedné budoucí velké herecké hvězdy na scénu v druhé polovině. Přesto jsem se skvěle bavil, velmi často i hlasitě, celý čas to výborně šlapalo téměř bez hluchých míst, což mě příjemně překvapilo a po skončení ani nemám výhrad. Sice jde z dnešního pohledu spíše o malou filmovou jednohubku, které pětihvězdu neudělím, ale silné 4 hvězdičky bez problémů ano. [85%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komédia, akých sa v tej dobe točilo vo Francúzsku na kilá... Nie žeby bola zlá. Keď však prišiel na scénu Louis de Funès vo svojej obvyklej vedľajšej úlohe, začne tá správna zábava. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Louis De funes este nez prerazil  Cetnikem ze Saint Trpez tocil len tieto jednoduche francuzske nizkorzpoctove  ludove komedie. S ani jednou neprerazil, a to je dobre ... mam to len ja pocit ze DeFunes je tu na databaze hodne precenovany   ?   55 % ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No zpočátku to šlo, pak chvilka nudy, ale nakonec to posunula výše o jeden level ta honička. Ta skutečně pobavila a pan Funés se tu vyřádil. Myslím, že ta role byla napsána přímo pro něj. Ucházející film snad i na druhé podívání. Pobaví klidně i celou rodinu.         50 %   ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès nastoupí do akce sice až v 55:17, ale pak už tomu šéfuje až do konce. S ježkem na hlavě a mrožem pod nosem. ()

Reklama

Reklama