Reklama

Reklama

Carmina

(festivalový název)
  • Španělsko Carmina o revienta (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisérský debut herce Paca Leóna je částečně autobiografickým příběhem, inspirací mu byla jeho vlastní matka a její okolí. Hlavní hrdinka Carmina se dozví, že její obchod byl opět vyloupen a pojišťovna opět nic nezaplatí. Vrací se domů ke své koze, se kterou žije, a u kuchyňského stolu začne bilancovat vlastní život a přemýšlet, jak by se z těžké situace dostala. Svérázně jí v tom podporují její dcera i manžel a nakonec se řešení najde, i když není úplně legální. Film velmi šikovně navozuje dojem autenticity dokumentárního filmu. Máme tak pocit, že sledujeme jakousi reality show v přímém přenosu. Co postupně vypadá jako nešťastný příběh jedné obyčejné sevillské rodiny, se ale mění v černohumornou grotesku o starší ženě, její koze, neschopném manželovi a dalších svérázných postavičkách, jejichž osudy odráží svízelnou situaci současného Španělska. (La Película)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

Fionor 

všechny recenze uživatele

Carmina má velmi nefilmový způsob vyprávění příběhu a stojí zejména na kvalitních hereckých projevech (i když postavy většinu času jen někde sedí a mluví do kamery). Nemůžu nicméně říct, že bych byl nějak extra nadšený - i těch 70 minut mi přišlo jako poměrně dlouhá stopáž na to, co se na plátně stačilo odehrát, a u valné většiny postav a dějových epizod jsem úplně nepochopil čemu v příběhu slouží (jakkoliv mohly být humorné). Upřímně doufám, že autoři filmu pro příště využijí svůj talent k tomu, aby dělali méně umění a více filmařského řemesla - jejich tvorbě by to jen prospělo. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Herce Paca León znám hlavně ze seriálu AIDA (tam mimochodem hraje i María León), kde je perfektní, ale nečekala jsem, že se mu tak skvěle povede zachytit charaktery a styl mluvy, jednání a vůbec všechno. Komu by se postava Carminy zdála snad přehnaná, tak musím říct, takové jsou tam snad všechny ženy. Dva roky jsem žila v Malaze, a při shlédnutí filmu ( sál byl nabitý k prasknutí) jsem se mohla jen smát na celé kolo a přikyvovat. Jo a ta scéna v autě(ti, co viděli, chápou) je nejvíc, málem jsem se po... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama