Reklama

Reklama

Recenze (7)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, k čemu by měl takovýhle krátký snímek sloužit, se obávám, že je tento portrét mysli děvčete trpícího poruchou příjmu potravy příliš artový a málo "polopatický". Ale jde si rozhodně svou cestou a ruka jednoho z nejschopnějších kameramanů současnosti (Amores Perros, 8 Mile, Frida, Babel, Argo, Brokeback Mountain - a kdo ví jestli ten Oscar neklapne i u Scorseseho loňského Vlčáka, že;)) je tu setsakramentsky znát. Je dobré vidět ten "glamorous look, fashion and style" pro změnu takhle, i když musím zopakovat, že díky svojí formě působí spíš jako hra na šokovanou s divákem než jasné sdělení, které je omezené až na poslední cca dvě minuty. Je to určitě výzva k zamyšlení nad prezentací ideálu ženské krásy našim dospívajícím (sám mám dceru, ale budu tyhle věci řešit až za dlouhý čas), ale pro tu poruchami příjmu potravy nejohroženější cílovou skupinu podle mě nepřináší srozumitelný vzkaz a už vůbec ne nějaký záchytný bod nebo navedení na cestu k řešení. Jako terapie pro Prietovu rodinu (jeho dcera Xiména je vyléčená anorektička - nakolik tedy jde ten hnus vyléčit - a byla svému otci "kreativním konzultantem") je to nepochybně vynikající, ale míjí se to účinkem na ty, kteří by potřebovali pomoc. Naopak to funguje výtečně, pokud má cílem Likeness být objíždění festivalů, sbírání ocenění a přitahování pozornosti k této hrozbě, která se zvětšuje nepřímo úměrně s klesajícím zájmem rodičů a přímo úměrně s rostoucím trendem "bytí online", díky čemuž se prostor pro působení úchylného a hodnoty postrádajícího byznysu (nejen módního) otvírá tak jako dosud nikdy. Jako film je to minimálně na čtyři hvězdy - jako "učební pomůcka" sociálních preventistů na základních školách obávám se nic moc... 80% PS: V Diskuzi nahodil DaviD3141 link na Youtube - visí to tam volně přístupné, a doufám že to tak taky zůstane. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Za to lakonické pojatie by sa toho dalo zo strany diváka doplniť podstatne viac, ako len jedna "choroba". A Elle je navyše až mrazivo presvedčivá. Celkom pozoruhodné dielko. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Šokující a ve své jednoduchosti naprosto výstižné. Možná je vše na průměrného diváka až trochu moc umělecké a symbolické, ale když mi to došlo, tak jsem ocenila jak moc vystihující tenhle krátkometrážní film je. Tři a půl hvězdičky. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Elle Fanning tak si říkám ta holka nám roste do krásy když tu se naráz změní na thinga z fantastické čtyřky to byl teda gól rozesmálo mě to tak až mě vypadla tlačenka z ruky.Víš milá Elle já sem poloviční bulimik žeru ale nezvracím. Aco se týče těch modelů a modelek to měla být nějaká podpora obětí z Osvětimi lidi neblbněte a běžte se pořádně naládovat. ()

Reklama

Reklama