Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: On

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: On (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ve filmu Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. Ve druhém snímku a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pak pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (86)

higuain 

všechny recenze uživatele

Jeho verzi oproti té její citelně chybí emoce. A byť by to nemusela být nutně výtka (jeho postava je už ze své podstaty odtažitá a daný problém řeší tak, že se snaží hodit minulost za hlavu a hledět do budoucna), tak v tomto případě je to ten zásadní důvod, proč jeho verze nenabízí tak celistvý zážitek, jako ta její. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ned Benson | Hudba: Son Lux | Distribúcia: The Weinstein Company | Štúdio: Division Films, Dreambridge Films, Myriad Pictures, Unison Films | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržby: 985,007 $ | Ocenenia: - || Obyčajné drama o trošku divnom páru. Má to svoje kúzlo (hlavne ak to človek vidí ako prvý kus), i pekné zábery. Čakal som nejakú prepracovanejšiu psychológiu postáv, takto to bola len precízna prechádzka na pár dní do života dvoch mladých ludí. 50% | Atlas Praha, 7.11.2014 | ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému výběru charismatických herců se tvůrcům podařilo, že z páru chce on koukat hlavně na její verzi "příběhu", a ona zase na tu jeho. Osobně sice netuším, kdy uvidím JI, ON mě ale příjemně překvapil svým papírem nešustícím chováním. Uvítal bych nicméně více hudby a klidně i celkové sledování delšího časového úseku při zachování stejné stopáže. Je navíc velmi příjemné, že ON funguje jako zcela samostatný snímek, a kdyby v kině momentálně neřádila Batmanova manželská očista a v bedně McNultyho otáčení se za prdýlkama, šel bych o hvězdu výš. P.S. Co furt sakra všichni mají s těma botama v posteli? Hrůza. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Conor a Eleanor jsou manželé, kterým se stane asi nejhorší možná událost na cestě k založení rodiny. Ať už z vlastního rozhodnutí nebo nedobrovolně, každý si musí projít následkem sám. Trilogie ukazuje vývoj následující po "rozchodu" a v tomto dílu se věnujeme právě Conorovi. Na filmu se mi líbilo jeho tempo a jakési vnitřní ticho, vyjadřující náhlou prázdnotu světa hlavního hrdiny. Hudba funguje jako jemná doplněk a forma celkově podporuje jeho duševní stav. Líbilo se mi také, že film nepodléhá velké srdceryvnosti, přestože téma k tomu vyloženě vybízí. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Nádherný, krásný, skvělý film. Těmito třemi slovy bych definoval ZER: On. Technicky dokonalý film s hereckými výkony, co překračují hranici herectví (prosím oskara pro Jess Chastain), ale hlavně revoluční projekt, který dává nový rozměr pohledu na filmové postavy. "On" je podstatně líbívější a není tak depresivní jako "Ona" a opravdu vážný spád nabere až na konci. Každopádně já jsem nadmíru spokojen. Film jsem viděl ve Varech na 49. MFF, kde o něj ani nebyl moc velký zájem, dokonce to vypadalo, že ho nakonec neuvedou, protože ještě den před projekcí chyběla celá část On. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Do hlavní mužské role byl původně obsazen Joel Edgerton, ale nakonec byl přeobsazen Jamesem McAvoyem. (kedl)
  • Konkurzu na hlavní ženskou roli se zúčastnila také Eva Green, avšak neuspěla. (kedl)

Reklama

Reklama