Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: On

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: On (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ve filmu Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. Ve druhém snímku a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pak pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (86)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak jestli jsem si říkal, že ten předchozí dnes odkoukaný japonský snímek Tennen kokekkô nebyl nic úchvatného, oproti tomuto kousku jde o geniální a oskarový počin! Tolik blbých a prázdných keců i scén už jsem v žádném filmu dlouho neviděl, vydržel jsem hodinu jen díky tomu, že jsem se mezitím věnoval i jiným činnostem. Chápu sice kam režisér mířil, ale ono to chce taky zpracovat tak, aby se na to dalo dívat - samotná myšlenka jaksi nestačí. V jedné věci však film vysloveně vyniká - dokázal mne na 100% přesvědčit, že ho nechci nikdy v životě vidět z druhého či společného pohledu. Fujtajbl... ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Nádherný, krásný, skvělý film. Těmito třemi slovy bych definoval ZER: On. Technicky dokonalý film s hereckými výkony, co překračují hranici herectví (prosím oskara pro Jess Chastain), ale hlavně revoluční projekt, který dává nový rozměr pohledu na filmové postavy. "On" je podstatně líbívější a není tak depresivní jako "Ona" a opravdu vážný spád nabere až na konci. Každopádně já jsem nadmíru spokojen. Film jsem viděl ve Varech na 49. MFF, kde o něj ani nebyl moc velký zájem, dokonce to vypadalo, že ho nakonec neuvedou, protože ještě den před projekcí chyběla celá část On. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z představení si fůze celého filmu a sledovat to do třetice mi naskakuje mráz po zádech. Bohužel v trestuhodně negativním slova smyslu. Him je kratší, dravější a samozřejmě typicky maskulinní. Výhoda tohohle příběhu je ta, že tne do živého a herci díky dobře zvládnutým emocím ve scénáři mají co hrát a hrají zatraceně dobře. Plus zdatně sekundují v Her ženská podpora (Viola Davis), v Him mužska (Ciarán Hinds), kteří oba hrají oba to samé, jen v genderových protipoléch. Ten nápad rozdělit to je solidní, ačkoliv spousta scén je prostě jen střihlých z opačného pohledu, ale OK, v rámci standartů dnešní doby to originální vcelku je. Them už ale prosím ne. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Conor a Eleanor jsou manželé, kterým se stane asi nejhorší možná událost na cestě k založení rodiny. Ať už z vlastního rozhodnutí nebo nedobrovolně, každý si musí projít následkem sám. Trilogie ukazuje vývoj následující po "rozchodu" a v tomto dílu se věnujeme právě Conorovi. Na filmu se mi líbilo jeho tempo a jakési vnitřní ticho, vyjadřující náhlou prázdnotu světa hlavního hrdiny. Hudba funguje jako jemná doplněk a forma celkově podporuje jeho duševní stav. Líbilo se mi také, že film nepodléhá velké srdceryvnosti, přestože téma k tomu vyloženě vybízí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentář píšu k oběma filmům zároveň. Nepochybně jeden z těch lepších filmů, které jsem už na tohle téma viděl. Osobní tragédie, z pohledů dvou hlavních hrdinů, netlačí nějak moc na city, ale je podávána tak nějak řekl bych zdrženlivě. Největším kladem jsou pro mě určitě herecké výkony Jamese a Jessici, kteří oba dva potvrdili, že umí zahrát skoro všechno a nemají sebemenší problém skoro se žádnou hereckou rolí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Do hlavní mužské role byl původně obsazen Joel Edgerton, ale nakonec byl přeobsazen Jamesem McAvoyem. (kedl)
  • Konkurzu na hlavní ženskou roli se zúčastnila také Eva Green, avšak neuspěla. (kedl)

Reklama

Reklama