Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigby: Ona

  • Česko Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér a scenárista Ned Benson natočil najednou dva filmy vyprávějící jeden a ten samý příběh, příběh dvou mladých lidí, Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Společný život a radost z něj ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se v tom okamžiku hroutí. Conor a Eleanor na stejnou událost reagují pro ně nečekaně odlišným způsobem. Jsou zmatení, cítí se být druhým nepochopení a opuštění. Ztrácí schopnost pochopit jeden druhého. Ve snímku Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona, pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu. Ve filmu a zároveň tomtéž příběhu, Zmizení Eleanor Rigbyové: On, věnovaném především subjektivnímu pohledu Conora, sledujeme jeho usilovnou snahu spojit se s Eleanor, překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (89)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Její verze je rozhodně lepší a nejspíš by i líp fungovala jako solo film. Je přístupnější a tak akorát odlehčená; plus se mi líbila i symbolika kurzu Teorie identity. Bohužel, tu jednu (klíčovou) scénu v autě se uspokojivě nepodařilo napsat ani napodruhý, a proto s hodnocenim nikam vejš zkrátka nepáchnu. Tak snad někdy příště... ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze. Viděl jsem jí jako první a nesouhlasím s četnými výroky, že bez jeho verze ta její nedává smysl. Ano, je trochu složitější se v ní orientovat, ale to celkovému zážitku spíš přidává, protože je třeba přemýšlet nad souvislostmi a není čas nudit se u scén, které už byly (jen z trochu jiného úhlu pohledu) viděny. Jessica Chastain definitivně přestupuje do pozice jedné z mých nejoblíbenějších hereček, tenhle film svým výkonem táhne a krade si ho pro sebe, bez ní by ty emoce Eleanořiny postavy nefungovaly ani z poloviny. ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od všech ostatních tady mi právě JEJÍ část oproti JEHO přišla poněkud chladná a egoistická, nedokázala jsem se bohužel do Eleanořina přiběhu vžít tolik jako do příběhu jejího manžela. Já osobně bych se spokojila pouze s jednou částí, tato mi přišla trochu nadbytečná. Čímž nechci říct, že by se mi nelíbila, jen už zkrátka srdíčko tolik nezaplesalo jako poprvé. Spolu dohromady však tvoři velmi pěkný celek a doplňují se. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

"Tragedies are like foreign countries, we never know how to behave towards the natives.." Silně emocionální snímek o neštěstí, samotě, tichu, útěku, zbabělosti...touze, vztahu... Postavy se ztrácejí uprostřed života, předstírají, žijí i nežijí, nacházejí se, ztrácejí, chtějí se pohnout dál, i když to nejde. Z počátečního ticha, zastření, odstupu jeden od druhého, se postavy pomalu, často zmateně a nerozvážně, přibližují, otevírají až k naprosté otevřenosti, ať jde o matku Eleanor, jejího otce, nebo naprosto dokonalou vedoucí semináře. Nedýcháte, stáváte se postavami, toužíte i nechcete být v příběhu s nimi, až vám, stejně jako jejich nejbližším, utečou daleko... Je to sladký, srdíčkový, zamilovaný, ale bez patosu, přehrávání a hollywoodských klíšé...spíš naopak...pohlcující, reálné a neskutečně silné. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od (pre mňa nudného a chladného) Him dokáže jej verzia stáť na vlastných nohách, pretože je emotívnejšia, zaujímavejšia a Jessica Chastain je dokonalá. Výborná vec robiaca spätne lepšie filmy z Him aj Them. Ale aj tak sa neviem zbaviť dojmu, že najlepšie by bolo, keby vznikol iba Them natiahnutých o nejakých 20 minút ( tie scény tam sú). Možno by projekt prišiel o svoju unikátnosť ale dostali by sme jeden z vrcholov žánru. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama