Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (433)

Patw 

všechny recenze uživatele

Přiznávám svou slabost pro McCarthy i Bullock, a když se tyto dvě herečky spojili v jednom snímku nemůže být výsledek hrozný. Film je samý policejní kýč, vše se táhne až do extrému (stejný případ jako snímek Ženy Sobě také s McCarthy) a jednoduše moc tlačí na pilu.. ale jak jsem zmínil mám na ty dvě slabost a proto dávám 4 hvězdy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock znova dokazuje svoj nespochybniteľný komediálny talent a podľa všetkého ním mrhala už aj na výrazne horšie filmy. The Heat síce neponúka takmer nič originálne a vezie sa len na klasických buddy klišé, ale v zásade mi to nevadilo a to vrátane Melissy McCarthy. Len by to chcelo o niečo zaujímavejšiu zápletku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sprostá & Distingovaná. Agentka FBI Sarah Ashburn je lehce ambiciozní, distingovaná dáma v nejlepších letech pomýšlející na povýšení, která ve svém kostýmu budí dojem upjaté a asexuální dámy. Oprotí ní je policistka z NARC Shannon Mullinsová obtloustlá a nevzhledná řeznice zanedbaného zevnějšku, která zásadně mluví jadrnou řečí, v ledničce má místo jídla zbrojní arzenál a při zatýkání zločinců používá nekonvenční metody. Náhoda chtěla, aby se tyto dvě nesourodé ženy spojily v případu drogového barona z Bostonu, který dlouhou dobu uniká spravedlnosti jako duch, a jehož identita není příliš zřejmá. Situačního humoru mohlo být méně a větší porce akce by filmu jen prospěla. Diváky bude iritovat také častý jev v podobě natahovaného vtipu s nedostatečnou pointou. Filmem však často prolétne solidní hláška nebo originální gag. Omlazená Sandra Bullock, která je asi největším lákadlem, velmi zdatně popírá zákony stárnutí a s padesátkou na krku tady vypadá, že sotva překročila třicítku a to hraje postavu starší, než její herecká kolegyně Melissa McCarthy, která občas měla sklony přehrávat a moc diváckých sympatií nepobrala, ačkoliv souhra mezi oběma je velmi obstojná. Akce filmu zřetelně chybí, vyjma nějakého toho výbuchu či krátké přestřelky, se v tomto ohledu nenadějeme. Určitým překvapením je i náznak nějaké naturalistické scény, mezi níž spadá i dusící se host v bistru a následně "odborně" provedená tracheostomie. Odpustil bych si také porci trapných gagů, tančící Sandru v baru a s "nudlí" u nosu. Film také velmi pozorně pracoval se zaběhanými klišé, která jsou tolik typická pro takový druh filmu. Občas je obracel naruby, někdy zase schválně přidal na tom, aby si jich divák všiml a nepřehlédl je, jindy jim zase dodal sympatický a mnohdy originální rozměr. Tzv. "buddy movies" v ženském vydání jsou poměrně vzácnost, a proto si drsné dámy lze užít poměrně bez větších námitek, protože v opačném případě dámy tasí zbraně a nikoliv ty ženské. Mé hodnocení: 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Kdo při sraní zavírá dveře od záchodu?" - "Civilizovaní lidé." Holčičí buddy, kde jsou za dvě rozdílné a nedoborovolně spolupracující/sblížující se parťačky šprtka Bullock a drsnohovadská McCarthy a je to celkem fajn dvojka. Ty si zřejmě rozebraly i většinu 43 milionového rozpočtu, protože akce je stopové množství a film vypadá dost levně. Ale na Sandru (byť klasicky nevtipně přehrávající) se dobře kouká a Melissa celkem hlásí, takže obhájí průměrnou známku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že stokrát obehraná zápletka, založená na protichůdných parťácích ve službách zákona už nemá co zahrát, ale ono olé, má. Originalitou se tady sice nehýří, zato humorovody tečou plným proudem i když ta tlustá matka pluku mě byla od počátku sympatická asi jako učet za elektřinu, tak se jí musí nechat, že v šampionátu hláškování by obsadila medialové pozice. Sandy považuju za jednu z nejtalentovanějších komediantek současnoti, takže jsem si jen ověřil, že pokud jde o humor, tak na Sandy je prostě spoleh. Navíc se mě líbí, že se jako ženská nebere až tak vážně a umí si udělat prdel i sama ze sebe. Pokud jde o vyvolávání hahaha zvuků, tak film působí jako velmi vytrválý a kvalitní vyvolávač a od komedie fakt nečekám, že mě naučí matematiku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Když keď Shannon Mullins (Melissa McCarthy) pronásleduje černocha za požívání trávy, hodí po něm meloun. Ten spadne na zem a mírně praskne. V dalším střihu je však rozpraskaný více a posunut blíž k ležícímu herci. (Chip89)
  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom Hot Mess. (tarponko)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama