Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (433)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela sranda, ale proč to proboha muselo být tak dlouhé? Melissa je na začátku naprosto nesnesitelná, Sandra jen někdy během filmu, ale asi je přece jen z obou dvou příjemnější. Od začátku je jasné, jak to skončí. Jedinou výhodou je, že časem na tu hru stejně asi nejspíš skočíte, i když ty příšerně dlouhé "vtipné" scény vás budou pořád ubíjet. Ale zasmál jsem se, to zase ne že ne. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nechutně vyžraná Melissa (nic proti prostorově výraznějším lidem, ale já vypadat takhle, tak si nestoupnu ani před zrcadlo, natož před kameru) a Sandra, na kterou se naopak pořád moc dobře dívá, vrší jednu trapnost na druhou a já se celou dobu jen nervózně vrtěl v sedačce kina při odpočítávání času do konce a kroucení hlavou nad tím, čemu se proboha celý sál směje.. jestli měly reakce diváků na testovací projekci CinemArtu v kině Atlas zhruba odpovídat vkusu českého publika, tak pak vlastně konečně začínám pořádně chápat fenomén Babovřesky.. jo, všehovšudy jsem se asi třikrát (možná dokonce pětkrát) lehce zasmál a pár scén nebylo vyloženě tristních, ale jako celek mi tahle rádoby akční komedie o dvou policajtkách příšerně lezla krkem.. ať už kvůli debilnímu vztahu mezi dvěma hlavními hrdinkami a jeho ještě debilnějšímu vývoji anebo kvůli celkové profláklosti děje a nulovému tempu celého filmu.. P.S.: chvíli jsem zvažoval 2*, ale nakonec volím přísnější variantu.. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Fakt je, že jsem čekala vyloženě průser, ne-li rovnou komediální průjem, ale dá se to přežít bez psychické či fyzické újmy a ani ta Melissa není tak otravná, jak se zprvu zdá. I tak si nemyslím, že by měla nějaký (komediální) talent, který by mě přiměl, abych ji měla ráda. Sandra Bullock se tu akorát tak ztrapňuje a zbytek obsazení je tu spíš jako nutné křoví. Co se týče vtipů, tak fungovaly možná dva z padesáti, takže taky nic moc, zvlášť na komedii. Největší pochvalu si zaslouží stylové úvodní titulky, které ve vás vzbudí falešnou naději, že půjde o super film. 4/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že stokrát obehraná zápletka, založená na protichůdných parťácích ve službách zákona už nemá co zahrát, ale ono olé, má. Originalitou se tady sice nehýří, zato humorovody tečou plným proudem i když ta tlustá matka pluku mě byla od počátku sympatická asi jako učet za elektřinu, tak se jí musí nechat, že v šampionátu hláškování by obsadila medialové pozice. Sandy považuju za jednu z nejtalentovanějších komediantek současnoti, takže jsem si jen ověřil, že pokud jde o humor, tak na Sandy je prostě spoleh. Navíc se mě líbí, že se jako ženská nebere až tak vážně a umí si udělat prdel i sama ze sebe. Pokud jde o vyvolávání hahaha zvuků, tak film působí jako velmi vytrválý a kvalitní vyvolávač a od komedie fakt nečekám, že mě naučí matematiku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj nechápem stupiditu amerického publika, keď túto rádoby-komédiu dokázali nakŕmiť toľkými zelenými bankovkami. Až taký problém by to nebol, pokiaľ by bol príbeh akási paródia policajného prostredia. Bohužiaľ tento film však tvorcovia mysleli naozaj vážne a miestami som sa naozaj cítil trápne - hlavne za samotných hercov a v neposlednom rade aj sám za seba. Naozaj som sa snažil, rovné dve hodiny som sa snažil prísť na chuť tomuto humoru. Humor, ktorý je postavený na rozdielnych povahách policajtov je vďačným objektom scenárostov, toto je však dvojhodinová uvrešťaná smršť nevkusných narážok a nevtipných žartov. Táto dvojka mala totiž k sebe tak blízko ako američania k zdravému životnému štýlu, chémia tu absolútne nefungovala. Dokonca som im ich postavy neveril ani kým narazili vo filme jedna na druhú. Scenáristi by mohli pochopiť, že fuck-ovanie stále dookola už dávno nie je terno. Po tom všetkom do toho v závere bez hanby vopchajú nejaký pokus o dramatické vyvrcholenie, tak tu už končí všetka sranda. Dobrý výber hudby a tých pár scén, ktoré ma rozosmiali za to ale naozaj nestáli. Je množstvo filmov, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť oveľa viac. 35%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v jedné hodině a dvacáté druhé minutě stěhuje Shannon Mullins (Melissa McCarthy) svoji rodinu pryč z města do bezpečí. Jeden z členů si do auta vezme velkého psa, kterého pojmenoval Kevin Garnett. Kevin Garnett byl center bostonského NBA týmu Celtics 6 let. Odehrál zde nejspíše svou nejlepší část kariéry a podařilo se mu vyhrát titul. (Num3roO)
  • Během natáčení došlo k nehodě, kdy se autobus, který převážel členy štábu, střetl s autem. Naštěstí nikdo nebyl těžce zraněn. (R´Hell)

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama