Reklama

Reklama

Célestin přes den učí hudbu, v noci skládá opery a ještě se stihne zamotat do jednoho vztahu i předem domluveného manželství. Adaptace oblíbené operety. (Netflix)

Recenze (4)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Pro divadlo Floridor, pro dívčí ústav Célestin, tam za tou zdí je Floridor a zde je zbožný Célestin..." Notoricky známý příběh o klášterním varhaníkovi a jeho nočním alter-egu, autorovi rozdováděných operet. Nasazovat do repertoáru Mam´zelle Nitouche býval chytrý tah, jak přilákat do divadla dvojí publikum. Hlavní role zpravidla hrávali obstarožní starokomik (přišli konzervativní pamětníci) a debutující subreta (přišli mladší diváci, lační nového zboží), která si díky Nitušce vytvořila pozici. Hlavní dvojroli u nás hráli například Oldřich Nový, Lubomír Lipský nebo Josef Dvořák, zde je to (s bídou intonující) Fernandel. Škoda, protože hraje obě role úplně stejně a nic na tom nezměnil ani dobrý nápad udělat z výše citované slavné písně zrcadlový duet Floridora a Célestina. Když si vzpomenu, jak výborně dokázal ty dva odlišit Nový pouhým hlasem v rozhlasové verzi... Fernandel se mi víc líbil až v poslední třetině, odehrávající se v kasárnách, která nemá s předlohou skoro nic společného. Co vůbec nechápu, je výmaz několika šlágrů a zkrácení těch ostatních. Scénář napsal dramatik Marcel Achard, autor Idiotky, a udělal z té rozšafné zpěvohry tak trochu zdlouhavou situační komedii, kde se pořád někdo kope doi zadku. Kdybych chtěl být za každou cenu pozitivní, tak napíšu, že aspoň představitelka titulní role se mi zdá velmi roztomilá a že jako věrný funésovec si můžu udělat další čárku. :-) (Louis hraje titěrnou roličku komisního kasárníka). 40% ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace rozkošné veleslavné operetky. Škoda tak zazděného kvalitního materiálu, protože byl, protože byl, protože byl z olova... Pardon :-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se tomuhle druhu umění pokoušel vyhnout, ale nějak mi to nevycházelo. Opereta rozhodně není můj šálek kávy, i když jsem pár těch slavných viděl. Tohle byl takový průměr a nedá se říci, že by to Fernandel vytáhl někam nad něj. Ani ty písničky mne moc nechytily. Takže když dám čtyřicet, dávám až dost. Pan Funes se objevil až po šedesáti pěti minutách a hrál vojenského důstojníka. Vcelku dobře. ()

Reklama

Reklama