Reklama

Reklama

Noc naproti

(festivalový název)
  • Chile La noche de enfrente (více)

Obsahy(1)

Středobodem filmu je osoba Celso Robles (Sergio Hernández) ve dvou časových rovinách. Jako malý chlapec dostává špatnou známku z matematiky, na svých dětských toulkách zažívá dobrodružství s Ludwigem van Beethovenem (Sergio Schmied) anebo se spřátelí s pirátem Johnem Silverem. Oproti tomu Celso Robles (Sergio Hernández) na konci svých dní je nadcházející důchodce, který ví, že mu usilují o život. A oni opravdu usilují: naproti přes ulici žije charismatická Nigilda (Valentina Vargas), která se chystá spolu s nájemným vrahem Rolem Pedrem (Cristián Gajardo) dona Celsa odpravit kvůli jeho úsporám. Nebude to ale zdaleka tak lehké… Potemnělý, ale i hravý Ruizův film má za téma nevyhnutelnost konce a lidské berličky, kterými si jeho trpkost oslazují. (garmon)

(více)

Recenze (3)

garmon 

všechny recenze uživatele

Tempově a atmosférou to trochu připomíná pozdního Schroetera anebo Requiem od Tannera. Je to unavené, trochu chladné, spekulativní, přesto to nese stín smutku odcházení a všechna nabízená řešení k tomuto jevu, který všichni projdem, jsou vzácně povznesená a mířící do tmy s gustem.. Řekl bych, že spousta textu by se dala řešit obrazem. Je to trochu upovídané. Film je navíc vesměs interiérový, scény jsou často v divadelní stylizaci. Nese to až portugalsky pomalé tempo. Zřetelná je stopa resnaisovské hravosti, možná buñuelovské subverze, film jimi ale zdaleka není naplněn. Zajímaví herci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, že i v Chile je možné natočit docela zajímavý film, který dovede zaujmout. Jasně, není to pro každého, zabývá se to smrtí, životem, vzpomínkami, ale to neznamená, že snímek nedovede publikum nadchnout. U mě se ale spíše setkal s tím, že bych ho výrazně ocenil, jen zaujal svým specifickým pojetím. ()

Reklama

Reklama