Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 1

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (141)

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

"Už teď mi chybíš" je strašně násilné hraní na city. Nepříjemně vnucuje divákům smutný příběh, kterým provádí nesympatická, egocentrická, sebelitující Toni, která v pár pasážích ukáže i svoje kladné stránky, které by asi měly dojmout (tady bychom nejspíš měli brečet). Navíc mě totálně rozčilovala. Její best friend Jess předvedla bravůrní nudnou, milující přitelkyni. Za mě byla Drew v roli naprosto bez šťávy. Tahle tématika musí umět zacházet s divákem, je nebezpečný to tam do nás poslat špatně..ale vyberte si no..mě se tohle dotýká už jen tématem. Protože jsem prostě rakovinu u nejbližších zažila a protože prostě mám od dětství kamarádku, se kterou bych jela na větrnou hůrku..do mě to tenhle film poslal špatně. Zkrátka bylo tak nějak celý nepřirozený. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se, zda-li to vůbec chci vidět a nejedná se pouze o generickou komedii naroubovanou na 50/50 v holčičím podání. jak ostatně naznačuje i začátek. Výsledek mile překvapil. Několik pasáží z filmů je naprosto bezchybných po všech stránkách a vůbec film i přes lehce nadsazenou stopáž šlape až na ten pomalejší začátek bezproblémově. A pak prostě Dominic Cooper, který je teď všude, i když ho moc lidí nemusí...7/10 ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takový film by se dal natočit v jiném stylu, než jak se točí každá béčková romantická komedie. Plus největší problém filmu byla Toni Collete. Nebo minimálně její postava. Těžko můžete cítit s tak nesympatickou osobou jakou byla Milly. Upřímně jsem jí přála každý tumor, co měla. Ale jako výplň času dobré. Průměrný film se zajímavým hereckým obsazením. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to velmi emotivní film o ženském přátelství v těch nejtěžší chvílích jedné z hlavních postav. Postava Milly mi byla silně nesympatická, i když byla nemocná, tak byla strašně sobecká a neustále říkala, já, já, já. Její kamarádka Jess byla přesně pravý opak, hodná kamarádka, která jí pomáhá, jakkoliv jen může. Mrzelo mě, že manželé nedostali ve filmu více prostoru, například Dominic Cooper, myslím si, že by to filmu hodně prospělo. Ale i tak se jedná o dost citlivý film, na konci jsem brečela jako malá, ale něco tomu chybělo. Viděla jsem hodně filmů z tématikou o rakovině, ale tenhle mezi ty lepší nepatří, je to prostě průměr. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řeknu to rovnou - postava Toni Colette (Milly) je v tomhle filmu hrozná p*ča. Ano, bojuje s rakovinou a za to ji mohu litovat, ale jako člověk stojí za prd. Je sobecká a využívá lidi kolem sebe - a já jsem si jistá, že takhle to tvůrci zamýšleli. Naštěstí je tu Jess (Drew Barrymore), která je vtipná, sympatická a Milly v její nemoci podporuje jak se dá. Spolu tvoří silnou kamarádskou dvojku, jejíž příběh má ukázat na sílu ženského přátelství. Což je hezký a záslužný nápad. Až moc často jsou ženská přátelství považována jen za kvokající slípky vyměňující si recepty a okukující obchody a chlapy. Jenže tvůrci šli moc daleko a například manžel Milly (Dominic Cooper) je totálně odsunutý na druhou kolej - a to ve chvíli, kdy má jeho manželka smrtelnou nemoc! Coby mužský divák bych to považovala skoro až za urážlivé... Jinak ale ano, Už teď mi chybíš je emotivní, chvílemi vtipný, funkční a v několika ohledech dost netradiční film. 60 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když si Jess (Drew Barrymore) a Millie (Toni Collette) povídají o diagnóze rakoviny a pleši, řekne Jess, že pleš je běžná. Na to však Millie odpoví, že běžná je jen u mužů, miminek a u E.T. Tím naráží na jednu z prvních rolí představitelky Jess, Drew Barrymore, ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (hansel97)
  • Jennifer Aniston byla původně obsazena do role Jess, ale poté, co se práce na filmu opozdily, od něj odstoupila. Nahradit ji měla Rachel Weisz, ale ta od snímku také po čase odpustila, a tak jí nahradila Drew Barrymore. (Patw)
  • Natáčelo se ve městěch Londýn a Ilkley Moor ve Velké Británii. Nemocnice, která je k vidění ve filmu, je UCH Macmillan Cancer Centre. (willy1)

Reklama

Reklama