Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Necron 

všechny recenze uživatele

- Není můj pták nádhernej? - Protože já si myslím, že je zatraceně nádhernej. - Myslím, že je to parádní umělecký dílo. - Jako Renoir. - Nebo Picasso. - Obraz mýho ptáka by měl viset v Louvru. - Studovali by mý péro v uměleckejch školách. - Celý hodiny by studovali úžasný tvary týhle nádhery. - Nemyslíte? - Taky by měli mýho ptáka studovat vědecky. - Protože se vymyká přírodě. - Můj pták je tvrdej. - Je to kov, je to ocel, je to titan. Nepoleví. Neochabne. - Můj pták může stát celej den. - Jako dobrej voják, kterej chce udělat dojem na nadřízený. - Kdyby můj pták mohl dostat medaili, má ji. - Kdyby po něm mohli pojmenovat školu, udělají to. - Kdyby mohl zachránit somálský děti před hladem, udělal by to. - A dostal by za to kurva Nobelovu cenu míru. - První cenu udělenou ptákovi. - Můj laureát Nobelovy ceny je jako gepard! - Elegantní, nebezpečnej a vražednej. - Měly by se psát sonety o tom, jakej nebezpečnej gepard můj pták je. - Básně, hry. Měly by se kvůli němu vést války, hroutit říše. - Můj pták je blesk. Je to oheň. - Je to vulkán s vařícím posvátným semenem, lávou. - Cukr a koření a všechny věci... - Krása. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway (Jude Law) je po dvanácti letech propuštěn z vězení a připraven vybrat si slíbenou odměnu za to, že nepráskl svého šéfa Fontaina (Demián Bichir). Svobodu i získané finance náležitě oslaví s femme fatale (Madalina Diana Ghenea), aby druhého dne po vystřízlivění zjistil, že o vše přišel a jediné, co mu zbývá, je jeho rodina v čele s odcizenou dcerou (Emilia Clarke). A pomsta, v jejímž neobvyklém způsobu provedení se ho snaží mírnit jeho kamarád a tehdejší spolukriminálník Dickie (Richard E. Grant). ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jude Law je totální zvíře! Co předvedl v téhle klasické britské gangsterce, kde v herecké smršti střílí jednu hlášku za druhou, vtipné situace ani nepočítaje, nemá obdoby. Brilantní, vulgární, citlivý sviňák s obřím egem vás nenechá chvíli odpočinout. I když ostatní herci na plátně září, Jude zde přímo exceluje. Tohle je černá komedie par excelence, rozhodně ale nesedne každému. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Londýně prý existuje tajný gentlemanský klub, jehož členy jsou bratři Krayové, Bronson, Freddie Jackson (to znamená, že Tom Hardy může pít za čtyři), McAvoyův sviňák Bruce, z Austrálie občas zavítající drsňák Chopper a také Dom Hemingway. Podmínkou členství je špinavý trestní rejstřík, psychická nerovnováha a dodržení dresscodu v podobě saka či slušivé vestičky. Vstup podmiňuje znalost hesla, které se s železnou pravidelností střídá po sudých a lichých týdnech. Tak nějak zapadá do profilu klubu, že je to cunt a motherfucker.. Dokud nestabilní kasař Dom hýří květnatými přirovnáními, chlastá jak duha, létá z kabrioletů a otvírá sejfy, má to kouzlo nespoutané zhýralosti, ovšem jakmile se objeví na hlavě popel a nastoupí sebereflexe, přijíždí Hemingway se svým Starcem a mořem sentimentu na slepou, notně ojetou kolej. Původní znění namísto dabingu v sobě skrývá téměř jistý potenciál hvězdy navíc. P.S.: Nejsem odborník na ambulantní chirurgii, ale některé třísky z těla asi sami nevyjdou.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama