Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mně to fakt přišlo brilantní. Dokonalý, vtipný, smutný, sviňský, nahláškovaný, jednoduchý, svěží, krásný, vulgární, ale především JUDE LAW!!! Herecký support je taky parádní, ale je to v podstatě jeho one man show a ten charakter je jedním z nejlepších sráčů jaký si zamilujete, zahraný líp než bych byl čekal, ač v první minutě jsem si říkal áá kurva, tohle je druhej Hardyho BRONSON... Jo jo, přesně teď ten dobrej pocit když vám něco malýho tak moc sedne, koukáte na ostatní hodnocení a pořád je to stejný překvapení. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na první pohled klasická britská gangsterka, na druhý ovšem překvapivě citlivý film o tom, jak je těžké stárnout. A obě tyhle téměř nezávislé polohy drží pevně při sobě jeden jediný element - Jude Law. Z počátku téměř ryzí fyzické herectví (Přesně takhle měla vypadat filmová adaptace Welshova kultovního Sviňáka!), v naprosté herecké smršti jeho one man show (kde trochu připomene Toma Hardyho nejen v Bronsonovi, ale spíš v kultovním britském miniseriálu The Take), později se film zvolna překlopí do citlivější polohy, čímž se promění i herecké výrazové prostředky a Jude místo řádění a paření dojímá. Je navýsost jasné, že bez něj by celý tenhle projekt byl poloviční. Povedená je mizanscéna, má takový ten správný britský look, výborně vybraná hudba (jen ti bostonští Pixies mi k té Anglii moc neseděli...i když je pravda, že tady za oceánem byli mnohem populárnější než doma v USA), silně pábitelský rozměr Domových monologů a opravdu originální scénář (nebýt ve věku Doma, možná bych nebyl schopen ho plně docenit), zajímavá forma (velmi efektní ztvárnění dopravní nehody, mezititulky) a celkem jistá režie Richarda Sheparda. Mimochodem co se kulturních rozdílů týče, jestli my tu v Čechách měli (a máme) pásky, tak v Anglii mají místo pásků naprostý bouráky. A Dom Hemingway je jedním z dlouhé řady z nich. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní Óda na ptáka hodně navnadila, ale té ukecanosti, která mě v prvních fázích filmu bavila, jsem se postupně přejedl. Všeho moc škodí. Paradoxně víc, než ten gangsterský nádech, na který jsem se těšil, mě bavila ta dramatická rovina, kdy se Dom snaží najít cestu ke své rodině. Nad průměr to samozřejmě tahá Jude Law, který zahrál jedinečně a bylo vidět, že role mu byla psána přímo na tělo a potěšili ve vedlejších rolích i Červený bedrník a Daenerys Targaryen, kterou bych nepoznal. Ale i tak pociťuji mírné zklamání. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Shepard | Hudba: Rolfe Kent | Distribúcia: Lionsgate, Fox Searchlight Pictures | Štúdio: BBC Films, Isle of Man Film, Pinewood Pictures, Recorded Picture Company | Rozpočet: ? $ | Tržby: 966,511 $ || Obyčajná, humorne ladená gangsterka, ktorá má niekoľko výborných scén na popukanie. Keby boli postavy viac rozpracované, a divák by si k nim vedel vybudovať ešte hlbší vzťah, mohlo to byť silne nadpriemerné. Vzhľadom k nie príliž zložitému scenáru to zostane ale príjmnou jednohubkou. Kôli scéne s trezorom sa však raz naozaj oplatí zhliadnuť :) Pozerať len v prípade, že vám nevadí od začiatku do konca nadávajúci Jude Law ;) 70% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway je slizké sprosté egoistické hovado s tak nádherně a dokonale tvarovaným ptákem, že by se o něm daly psát básně. Ne, vážně: Jude Law je borec a roli zmetka zvládl naprosto dokonale. Film stojící především na silném herectví a drsném humoru. Troše moralizování v závěru se film sice nevyhne, ale na pilu se nijak zvlášť netlačí, což je fajn. A Emilii Clarke to bez blond paruky zatraceně sluší. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama