Reklama

Reklama

Paneláky

Krátkometrážní
Chile, 2010, 15 min

Obsahy(1)

Luchito, 13 letý chlapec, se uspokojuje, zatímco posedle sleduje Manuela, svého 16 letého souseda, jak stojí u okna sousedního domu. Manuel netušil, že je pozorován, je zaujat sexualitou dívky ze sousedství. Okno se přemění v erotický svět kinematografie, který u Luchita vzbudí zvědavost. Konfrontován situací, Luchito se rozhodne skočit do neznáma, aniž by uvažoval o následcích... Ale události se začnou rozvíjet na základě nepovedeného atentátu na diktátora Pinocheta v Santiagu v roce 1986, kdy veškeré činnosti mohou mít nechtěné a tragické následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Medziobločná sídlisková onania ako spúšťač politickej represie. Správanie vybočujúce z predstáv uniformovanej totalitnej spoločnosti je vždy podozrivé - aj keď sa týka len libida. Tu navyše ide o príťažlivosť chlapca k telu iného mládenca. Našroubovanie prebudenia homosexuality na paranoidné predstavy armády, bezohľadne vymietajúcej panelákové bloky ukrývajúce potencionálnych teroristov zaváňa festivalovo preferovaným spojením sexuálnej identity a totality. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Chilský film z roku 2010 se vrací 24 let zpět k událostem 1986 a popisuje probouzející se homosexualitu 13ti letého Luchita, který si mastí ptáčka všude možně, nejraději pozorováním hezkého kluka Manuela (16 let) v protějším paneláku. Snímek je zvláštně podařeným spojením zájmu o stejné pohlaví a Pinochetovy diktatury a bohužel … nepodařený atentát na „vůdce“ znamenal zmizení a smrt stovek nevinných lidí a bude mít nakonec nedozírné následky i pro Manuela … 8878 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama