Reklama

Reklama

Lucien (Michel Serrault) a Maurice (Claude Brasseur) jedou se svými manželkami (Pascale Roberts a Collete Castel) na dovolenou k moři. Ale najednou začnou problémy, pronajatá vila je zcela zničená, jejich zavazadla se ztratila během cesty vlakem. Na moři potkávají Ludovica (Louis de Funés) a o neustálé hádky a třenice je postaráno. (Snorlax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: Nous irons à Deauville, F 1962; R: Francis Rigaud H: Michel Serrault (Lucien Moreau); Louis de Funès (Ludovic Lamberjacques); Claude Brasseur (Maurice Dubois); Pascale Roberts (Monique Moreau); Colette Castel (Jacqueline Dubois); Berthe Granval (Sophie, Lucienova neteř); Jean Carmet (Le porteur) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Francie šedesátých let prostě musela bejt báječný místo k žití. Komedie svižná a zábavná, i ten Louis de Funes je mi tady sympatičtější než v několika jiných filmech z té doby, kde mě zklamal. Zvláště v koupacím úboru je k sežrání. A taky jsem tady pochopil, proč se se Sachou Distelem svýho času spustila i BB. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés a Michel Serrault hrají otce dvou rodin, kteří se potkají na dovolené a už od prvního okamžiku mezi nimi propukne vzájemný hašteřivý vztah plný naschválů. Ke komickým situacím dochází i při setkáních se Serraultovým přítelem Claudem Brasseurem a Serraultovým šéfem Michelem Galabrum. Celý film rámuje příjemná prázdninová atmosféra evokovaná záběry na pláže u Deauville. Je škoda, že tyhle Louisovy komedie z počátku 60.let, z jeho těsně předhvězdného období, se u nás (až na opravdu málo vyjímek) nikdy nedávaly. Přitom je to škoda, už z toho důvodu, že v několika hrál s Michelem Serraultem, dalším skvělým komikem a z jejich společných filmů se u nás v disribuci objevily jen Karamboly a Popask v kabaretu. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská komedie ze šedesátek s výborným obsazením. Těší se celý rok na krásné letní dny na dovolené v přímořském Deauville v pronajaté vile. Jaké zklamání - a spousta práce. Kromě hlavních postav dvou přátel (Serrault a C. Brasseur) vynikne i Louis de Funés, který si kromě své šarže vzteklého mužíka v roli dovolenkáře vyzkouší i kostým použitý o dva roky později v prvním "Četníkovi"; plátěné kalhoty, svetr na holém těle a baret. Závěrečná scéna na jachtě, kam se snaží oba přátelé s manželkami ukrýt před zmatky ve vile, a objeví se Lambersac (de Funés) vylézající z podpalubí, je báječná. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Svieža letná komédia o dvoch rodinách na nepodarenej dovolenke pri mori. Stretlo sa tu veľa hereckých hviezd Serrault, Brasseur, Galabru, Carmet a v neposlednom rade Louis de Funès. Je až neuveriteľné, že tohto komika objavil francúzsky film v hlavnej úlohe až po mnohých rokoch a pritom ho mal pred nosom. Aj v tomto prípade strháva na seba pozornosť svojským humorom a jeho scény patria k tomu lepšiemu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama