Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jaře 1941 dojde v centru Moskvy k napínavému střetnutí dvou rozvědek. Cílem tajné Hitlerovy operace je dezinformovat Stalina o plánech útoku Německa na Sovětský svaz. Proti géniovi německé rozvědky se postaví major a poručík se svým týmem. (larsvontrier)

Recenze (24)

Adrai 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné napsal Všežrout - pěkně natočenej ale celkem nereálnej příběh z Ruských dějin. Dovedete si představit jak v roce 1941 Hitler doslova "skajpuje" s admirálem Canarisem kamsi do pevnosti vysoko v horách? Ne? Tak tohle tu opravdu uvidíte. Prakticky dávám o hvězdu navíc, ale ona přes tento sci-fi prvek (obdobou je taky live přenos ze sledování trolejbusu) nějak není vidět ;-) ()

Hols 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ruská Bondovka až na to, že oddělení Q chybí a mladý agent 007 je teprve v zaučování u chlípného rudého majora. Příběh byl celkem propracovaný a záživný. Neustále mě to nutilo přemýšlet, jak tohle může skončit. Takže zábava poměrně obstojná, ale pár věcí přeci jen vytknout musím. A je to začátek a konec. Protože když jsem viděl ten zápas v ringu ze začátku, tak jsem myslel, že to je vtip. Hlavní hrdina dle mých boxerských zkušeností boxoval jak debil a vím zcela jistě, že se tenkrát takhle blbě neboxovalo. Tento fakt bych přešel, kdyby film natočil nějakej změkčilej frantík, ale že jde o zemi kde je to velice propagovaný sport tak nemůžu jinak. A konec byl taky více než zvláštní. Velmi mě překvapilo, že právě soudruh nejzápřísáhlejší komouš věnoval frajerovi svobodu díky jediné osrté větičce. Happy end jak sviňa a ferda si to odhopsá za svou Nastěnkou. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsem se zbláznil já, nebo ruští filmaři. Hitler skypuje, v ulicích jsou rozesety kamery v desingu filmových kamer oné doby, ruský mladý špión je bijec doslova jako Van Damme, a kamerová sledovačka trolejbusů v přímém přenosu. To vše v roce 1941. Řitka video napíše na obal DVD strhující špionážní drama a přitom se jedná o pouhou sci-fi komedii, která sice není špatná, ale moc zábavná také ne. Inu, už ani rusové nevědí coby, a tak i oni začali točit slátaniny. Při pohledu na rezidenci jakou tu má soudruh Stalin by nejeden prezident ostatních zemí zbledl závistí. Ono celkově celé prostředí a desing oné doby vypadá poněkud rozpačitě. Pravda, fantazii se meze nekladou, ale na druhou stranu, co nám naservírují příště? Brežněva v hadraplánu a se smartphonem v ruce? ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Diky sve az patologicke zalibe ve spionaznich filmech uz jsem v minulosti narazil na leccos, ale tento snimek je teda hodne "experimentalni". Na muj vkus az prilis, preci jen jsem asi konzerva, s paskvilnim vysledkem mam totiz tentokrat problem. Mozna ma forma tohoto spise komedialniho filmu pro nekoho sve kouzlo, pro me moc ne. Brat jej lze vazne jen stezi. Mozna napomohl jiz tradicne brutalne bizarni cz dabing, jehoz tvurci se az prilis snazili vcitit do sverazne ruske duse. Cz/uk titulky opravdu nebyly k nalezeni, skoda... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku rozjeli Adolf s Canarisem videokonferenci a v tu chvíli jsem to přestal brát vážně. A další špionská hejblata, byť částečně poplatná době, mě v tomhle přístupu utvrdila. Ale jinak to byla docela sranda, i když jsem se v tom občas trochu ztrácel. Znalost předlohy by v tomto případě nejspíš pomohla. Nicméně jinak to mělo celkem švih, herci mi seděli do jednoho (zejména Bondarčuk byl boží) a líbila se mi i výprava, ačkoliv si nejsem jist, že Moskva té doby byla takovým nádherně běloskvoucím městem, kde se ve vypulírovaných klubech tančilo tango. Jinak by mě docela zajímalo, kdy se Rusové konečně naučí pracovat s tiutlky. Ten jednolitý dabing trhá uši. Tak trochu guilty pleasures. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Scéna, kde hlavní hrdina odešle depeši do Německa s nejvhodnějším datem zahájení útoku, byla natočena v bunkru u stanice metra Taganská z poloviny 50. let, kde původně sídlil náhradní štáb dálkového letectva. V buknru je dnes otevřeno Muzeum Studené války. (Jehova)
  • Záběry na budovu NKVD na bývalém náměstí Dzeržinského (Lubjanka) odpovídají polovině 80. let 20. století, kdy byla nokončena rekonstrukce levého křídla a stavba tak získala dnešní symetrickou podobu. (Jehova)
  • Ve filmu se objevují záběry Moskvy, jak by vypadala v případě realizace Generálního plánu přestavby města z roku 1935 a dpolněná o soudobé mrakodrapy, se kterými tento plán původně nepočítal. (Jehova)

Reklama

Reklama