Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejděsivějším a nejnásilnějším gangem města, jemuž vládnou kruté zákony ulice, drogoví dealeři, násilníci a vrahové, je gang Bloods. V jeho čele stojí nenapravitelný násilník a vrah Slater (Volkram Zschiesche). Muž, který má moc nad městem i nad jeho obyvateli. Ale ne nade všemi. Mikey (Mike Möller) a jeho přátelé se od gangů distancují a žijí podle svých vlastních pravidel. Cena za to je však vysoká. Stávají se vyvrheli, žijícími na samotném okraji společnosti a o svůj život často musejí tvrdě bojovat. To dobře ví i Mikeyho bratr Mathis (Mathis Landwehr), nenapravitelný potížista, po němž se jednoho dne slehne zem, a Mikey má zlou předtuchu, která nevěstí nic dobrého. A když záhy zjišťuje, že byl zavražděn, z jeho života se stává hon za pomstou, která jej jako bojovníka provede všemi pouličními arénami, aby se probojoval až k jeho nejobávanějšímu nepříteli – Slaterovi. (Conspi)

(více)

Recenze (6)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější na tomto počinu přemrštěně ambiciózních praktikantů bojových umění je fakt, že to evidentně nemysleli jako camp, ale jako vážné bojové drama. "Urban Fighter" tak zůstává odstrašujícím dokladem toho, že schémata mají v bojových filmech své opodstatnění a jak je důležitá dramatická gradace v soubojích, nemluvě o nutnosti, aby tvůrci disponovali alespoň špetkou soudnosti a hereckých schopností. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdicku davam zvyčajne filmom, ktore su otrasne ako celok, ale obsahuju nejaky aspekt, vdaka ktoremu ma zmysel ich vidiet. V tomto pripade sa jedna o bitky. Ako celok je to len amatersky natoceny sampler bojovych schopnosti jednotlivych akterov v ktorom sa snazili jednotlive bitky pospajat nejakou zmysluplnou zapletkou. To sa im sice vobec nepodarilo, takze oznacit toto dielo za plnohodnotny funkcny film je prilis odvazne, ale fanusikov bojovych filmov ma predsa len sancu zaujat. Kvalita jednotlivych bitiek je velmi premenlivá. Od prilis amaterskych prevedeni v ktorych vidno, ze ku kontaktom nedochadzalo ani omylom az po posobive akrobaticke sceny, ktore znesu porovnanie s tym najlepsim z azijskej produkcie. Pred par rokmi podobne samplery tocili borci ako David Belle, Cyril Raffaelli, Lateef Crowder atd. Dnes su uz etablovane persony vo svete filmu. Podla mna podobny postup caka aj borcov z tohto amaterskeho veldiela. Takze pokial nie ste fakt velky fanatik do bojovych filmov a aj profesionalne natocene bezdejove filmy typu Tom Yum Goong vas nudili, tak sa tomuto vyhnite. Pokial ale mate izbu vytapetovanu plagatmi s filmami azijskych borcov (rovnako ako hrdinovia tohto filmu), tak to za jedno pozretie stoji. ()

Trustme odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes si natočí film, kdejaký nezaměstnaný ze státní podpory. K tomu naverbuje kamarády z hospod a posiloven a řekne, že jsou svědky něčeho mimořádného. Nesympatický germán a kaskadér Mike Möller se rozhodl obšťastnit okolní svět drsnou gangsterkou s prvky bojových umění. Inu proč ne, když můžou vydat kdejakýmu popeláři knižku receptů, proč by nemohl mladý řezník natočit, produkovat a distribuovat celovečerní film. Tohle je spíš studentské cvičení a má to blíž k videoklipu, ale film šel minimálně na digitální nosiče, takže to není úplný "only for youtube" video. Zařadit tento paskvil mezi filmy s dějem je odvážné, ze 104 minut filmu je totiž dobrých 80 minut jen mlácení. Zbytek tvoří mudrování o násilí, zlobě dnešního světa a nezdolnosti. Ale dost posmívání! Kluci natočili film s docela pěknou kamerou i střihem, souboje mají švih a snažili se jistě, co jen mohli, div Mike Möllerovi nespadla komická paruka. Film doporučuji jako ukázku, že natočit akční film lze i po amatérsku. Ale vyjde vám z toho příšerná sračka. ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Kdyby, ano, řeknu to rovnou, kdyby film měl pořádný rozpočet a dělali ho profesionálové, byla by to pecka. Je vidět, že Mike Möller má nakoukáno hodně filmů s Bruce Lee. ()

Reklama

Reklama