Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (814)

misterz 

všechny recenze uživatele

Thriller ako má byť. Len málo filmov má toľko napätia ako táto vecička. Od začiatku do konca som bol našponovaný ako guma od trenírok. A hlavne malo to rýchly spád a to hneď od začiatku, žiadne nudné pasáže. Riešenie konca sa mi moc nepáčilo, ale to je len otázka vkusu, niekomu možno sadne, mne sa zdal nedomyslený. A ja osobne by som volil inú herečku v titulnej úlohe, H. Berry mi tam akosi nepasovala. Neviem čím to je, možno tým jej účesom? :) 89/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andersonův thriller lze připodobnit k situaci, kdy rozjetí z kopce vjedete na lyžích na nezamrzlé jezero - chvíli po něm ladně pojedete jako by voda byla sněhová pokrývka (první dvě adrenalinové třetiny, které svým tempem nenechávají čas přemýšlet nad hloubkami scénáristických děr), načež ztratíte rychlost a fyzikální zákony vás začnou stahovat pod hladinu (pitomý zbytek, kdy operátorka zapomněla na slova jako odpovědnost, bezpečnost, či profesionalita a autoři na příběhovou střízlivost, jenž by vyvrcholení slušela mnohem víc). Nutno napsat, že operátorka Jordan je u amerického ekvivalentu naší 112 úžasně flexibilní a kdybych snad někdy volal kvůli výsledkům kriketu a omylem se dovolal k ní, ona by mi je určitě řekla.. K afru její představitelky mám jen to, že kdyby přišla do kadeřnictví společně s Bobby Farrellem z Boney M, už žádný jiný zákazník by se tam nevlezl a sušáky na hlavu by musely mít průměr pivovarnického sudu.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl jsem si naprosto jistý, že nic nemůže být otřesnější, než účes Halle Berry ála špatně sestříhaná ovce. To jsem ovšem netušil, jakou závěrečnou třetinu si pro mě připraví svěřenci Brada Andersona. Holt ne každý mančaft má na to, aby za sebe nechal hrát Boba s Bobkem a stejně vyhrál. Tohle ať si dělají Kanaďani, jinak bývá zvykem dohrát zápas tak, aby to mělo hlavu a patu, ne abych z toho měl pocit, že si na trenéra začal hrát Brouk Pytlík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Call se skládá ze všech technik kvalitního storybuildingu.. Postavy,zápletka, akce a napětí- všechny ingredience solidního thrilleru jsou zde smíchány dokonale. Halle Berry předvádí znamenitý herecký výkon,kterým dokazuje, že je bezpochyby kvalitní herečka. Tak dojemné, tak dechberoucí, tak stresující, tak napínavé a svěží! Real emotions are explored, real actions are taken, real words are spoken! 90% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jednoduché schéma & předvídatelný průběh. Nicméně je vidět, že při správných podmínkách se dají tato častá negativa zdárně potlačit a nemusí z toho vždy vyjít jen další, lehko zapomenutelný paskvil. Čokoládová královna hraje doslova o život a Eklund se do role psychopata prostě narodil (další jeho etuda na labilního jedince k vidění např. v thrillerovém sci-fi The Divide)... Výborně stupňované napětí ruku v ruce s nepříjemným pocitem a nebýt toho, řekněme diskutabilního závěru, šel bych s hodnocením ještě výše - 75%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o první film společnosti WWE studios, který byl nominovaný na filmovou cenu. (Nathanielmon)
  • Halle Berry navštívila během příprav na roli skutečnou centrálu linky 911, kde sledovala tamní pracovníky a dokonce si mohla poslechnout i telefonát, který proběhl rok před natáčením, kdy na linku sama volala ohledně vloupání do jejího domu. (Brousitch)

Reklama

Reklama