Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

maddy 

všechny recenze uživatele

Darmo, John Hillcoat tie klasické, poctivé krimi drámy ako zo starej školy jednoducho vie. Či už ich točí v westernovom prostredí (Lawless, Proposition) alebo v súčasnosti. Akurát kto bude na základe traileru čakať od Triple 9 akokoľvek zbesilý akčný thriller ostane sklamaný. Všetka akcia z traileru sa tu totiž odbije v prvých pätnástich minútach a zvyšok je poctivá špinavá kriminálka, ktorá pôsobí ako by bola natočená o dekádu dozadu (a to nemyslím ako negatívum). Jednoducho skorumpovaná drsná story s pár upotenými policajtmi, v ktorej sa nedá veriť nikomu. Davidu Ayerovi alebo Michaelovi Mannovi (aj keď u neho to je po minuloročnom Hackerovi dosť na vážkach) sa Hillcoat aj tentoraz hravo vyrovná. Herecky špičkové, slušne napísané, poctivo zrežírované. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně atraktivní téma z prostředí špinavých poldů. Ne všichni hrdinové se dožijí závěrečných titulků. Není třeba z herecké sestavy někoho zvláště vypichovat. Filmy Johna Hillcoata rozhodně můžu a velmi si u něj cením že se příště vrhne zase třeba do něčeho jiného. Zdejší nízké hodnocení je pro mě poměrně veliké překvapení. Možná by si film u mnohých zasloužil případně druhou šanci. 75% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Training Day není úplně od věci, ale v tomto případě je to zdánlivé kopírování ku prospěchu. Hillcoat oproti Fuquovi rozherál příběh o více postavách a tudíž je tu i víc linií, což mě bavilo a i záporáci tu jedou v poněkud vyšší lize, protože všechno řídí rusko-židovská mafie, kterou Harrelsonova postava trefně nazvala La Kosher Nostra. Dalším plusem je partička zkorumpovancýh policajtů či ex-vojáků, kteří jsou sice zlodějskými parchanty, ale nejsou to ti katalogoví hajzlové, takže jim člověk dokáže místy fandit, což je i zásluha herců. Obvzláště potěšila dvojice černochů Ejiofor-Mackie, kteří mi jsou za normálních okolností silně protivní, ale tady mi seděli. Vůbec herecky to vyšlo. Zmíněný Harrelson si střihnul detektiva ze staré školy, mladší z Afflecků tím v pohodě proplul svým klasickým ospalým projevem a Winsletka je jako šéfka mafie prostě boží. Bavily i střílečky, kterých tu bylo hojně a třeba zásah na Mexikány splňuje ty nejpřísnější měřítka. Každý Hillcoatův film je víceméně událost a platí to i tady. 85% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat opět dokazuje, že tenze je pro něj neznámý pojem. I s tímhle snovým castem je zbytečně doslovný, o osudovosti nemá ani tušení a celou dobu diváka nechává zbytečně daleko před zadumanými postavami. Závěrečný rozstřel je svou výstavbou adekvátní nákupu v supermarketu, při kterém jen škrtáte položky ze seznamu. Nejzásadnější zjištění: Casey Affleck tu hraje Jaromíra Jágra. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (10)

  • Manželka ruského bossa, ktorú vo filme stvárnila Kate Winslet, sa volala Irina Vlasov. Jej priezvisko by sa však vzhľadom na jej pôvod malo správne končiť na -ova, čiže Vlasova. Táto chyba sa však vyskytuje veľmi často vo filmoch a seriáloch z americkej produkcie. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia, predovšetkým v jeho hlavnom meste Atlanta. (MikaelSVK)
  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama