Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbehov ( a filmov ) o skorumpovanosti policajných zložiek a dá sa povedať, že aj mafiánskych a menšinových gangov ( pretože ak niekto spolupracuje s políciou, je to zrada proti kodexu, Krstný ocko by mohol vyprávať ), sa natočilo nespočetne. Občas sa to bralo zo strany jednej, inokedy zo strany druhej, niekedy zo strán oboch. A každý z minulých tvorcov, sa snažil previesť špinavosť týchto praktík na plátno čo najvernejšie. Pán Hillcoat sa nesnaží o nejaké inovácie, originálnosť, alebo dosiaľ nevidené, ale prináša klišé takým hustým spôsobom, že nejde odolať. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $12,639,297Tržby Celosvetovo $23,119,442Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,009,022Tržby za predaj DVD v USA $2,071,586║ Také zvučné obsadenie a dejovo odnikiaľ nikam, do prázdna, zlyhanie od Hillcoata, úplne nezvládnuté. /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divácky možná nevděčné, ale pro mě nejlepší Hillcoat. Triple 9 mi svou syrovostí místy připomínal Sicario a byť nedosahuje stejných kvalit, pořád se jednalo o velmi výživnou podívanou. Spousta hvězd, solidní akce, brutální záběry, zvraty, slušné tempo, korupce a poldové vs gangsteři. Víceméně vše, co mám rád je zde v hojné míře obsaženo. Konec možná příliš překombinovaný, na 4* mi to vychází. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Out here, there is no good and there is no bad. To survive out here, you've got to out monster the monster. Can you do that?" Tohle je přesně můj šálek kávy. Ostatně jsem od Johna Hollcoata po Lawless (2012) nic slabšího nečekal. Hillcoat ukazuje špínu všedního života jak gangsterů, tak policie. Začínáme velkou bankovní loupeží a skupina herců se představuje. Jistěže každý na to kouká, aby viděl Daryla (Norman Reedus) v další velké roli. Já možná k těm nadšencům nepatřím, ale přesto je milé ho vidět v jiné roli než z Walking dead (2010). Postavy jsou v Triple 9 značně poutavé a skláním se k pokloně, protože postav je hodně. Anthony Mackie je lepší herec než na pouhé komiksovky a Woody Harrelson dostává další dobrou roli. Tím, že jsou charaktery zajímavé, tak i divákovi na nich záleží. A proto je film svojí atmosférou napínavý až do konce. Nechybí pořádný policejní zátah a eliminování hlavních postav. Scénář je promyšlený a skvěle napsaný. Z akčního thrilleru je pak cítit intenzita a napětí. Tím, že Hillcoat točí drsnějším pojetím, tak nechybí i nějaké to násilí a těžké rozhodování postav. Nejvíce asi oceňuji mnoho odstínů šedé. A to tak, že nic není ve filmu černobílé. K scénám policejní razie a bankovního přepadení řeknu to, že dlouho jsem neviděl takhle dobře natočenou akční scénu. Skvělý střih i nasnímání. Herecky je film obsazený výborně. Kromě už vyjmenovaných herců se mihne i Gal Gadot a Teresa Palmer. První je nejvíce sexy herečka roku a u druhé jmenované jsem nedávno psal, že jsem se do téhle australanky zamiloval. Obě jsou tedy příjemným hereckým zpestřením. Nakonec vše uzavírá hlavní postava Chrise Allena. Jeho představitel Casey Affleck si tak střihl svojí zdaleka nejlepší roli. Chris je sympatickou postavou a do filmu mi zapadl. Takže sečteno a podtrženo. Trojitá devítka je velmi potěšila. Těšil jsem se na drsný akční thriller a přesně to jsem dostal. Jako u předchozího režisérova filmu, když jsem psal, že vše šlape jak má. Tak i Triple Nine je natočena z nejlepších kousků poctivé filmařiny. (95 %) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (10)

  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)
  • Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží. (kesinaa)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama