Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nekolikrat jsem se u toho od srdce zasmala, napriklad u sceny s kazanim - napadne mi pripominala naseho Svejka. V nekterych chvilich uz mi ten kraval a vsechno prislo otravne, ale zkratka libilo se mi to. Dala bych i 4 hvezdicky, ale zase ve srovnani s Cetnikem... Take bych pripomnela bezva scenu se zelenou barvou, take parada! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plaváček je zmetek. Vyhozený peníze." Cholerický pan Fourchaume je klasicky skvělý, ale už ve filmech dostával lepší nahrávky než od zrzavého klanu Castagnierů. Mě tedy nejvíce bavilo cvičení se závorami, invalidní vozík s funkcí přemetů a geniální seskočení z traktoru do louže. Spousta gagů mi však připadala jak z němé grotesky a to mě zase tak moc nebavilo. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je to taková typická funésovská taškařice poplatná humoru své doby (typicky například ženská u šraněk marně točí klikou a závory se nehnou; když pak točí klikou rumpálu u studny, šraňky se zvednou). Občas jsem se pobavil, ale jinak je to spíš podprůměrná bláznivá komédie. Potěšila mě zajímavá role Michela Galabru, kterej hrál výborně, ostatní herci mi spíš překáželi. Na filmu je taky myslím krásně vidět atmosféra 60. let; je pozoruhodný, že když se v dnešní době snaží někdo vytvořit film z této dekády, nepůsobí to vůbec věrohodně. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jedna z těch méně zdařilých Funèsovek. Louis de Funès mi v rolích továrníků nesedí tolik, jako třeba v rolích policistů (chcete-li, četníků ;-) nebo na opačné straně zlodějíčků (Smolař) atd. Tam má totiž vždy někoho nad sebou, kdo ho usměrňuje a komu se musí zodpovídat. Jakmile v jeho okolí nikdo takový není, jeho humor - zpravidla založený na pozici "kropiče" a "kropeného", jak to bylo krásně řečeno v dokumentu Louis de Funès aneb umění rozesmát - nefunguje naplno. Pouho pouhé bláznivé kreace, jaké vidíme zde, nestačí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejvíc crazy komedií Funese. A přestože nejsem úplně příznivec přepáleného situačního humoru, tak tady jsem se bavil. Když prchlivý majitel loděnice vyžene konstruktéra, na jehož novou loď si brousí zuby dotěrný italský konkurent, nezbývá mu než se za ním vypravit a získat ho zpět. Jeho snaha ukázat se v lepším světle a vynahradit konstruktérovi vyhazov, končí katastrofou i pro ostatní členy rodiny. S výjimkou jedné vysloveně protivné a ukňučené scény ke konci, šlo o bezelstně blboučké fórky, které mají potenciál zabavit každého, kdo se umí trochu uvolnit a nevyhledává jen intelektuální humor (kterého je v dnešních komediích stejně pekelně málo). Když už jednoduchá komedie, tak od profíka. Spokojenost. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama