Reklama

Reklama

V hlubinách pod severním pólem

(TV film)
  • Česko Hluboká moře pod Severním pólem (více)
Francie, 2010, 52 min

Režie:

Thierry Robert

Obsahy(1)

Expedice, kterou tvoří skupina odvážných potápěčů, se vydává z Resolute Bay v kanadském Nunavutu k severnímu pólu, aby zkoumala podmořské hlubiny... Tým neúnavných dobrodruhů a zkušených potápěčů nás zavede na polární expedici, jejíž cílem je prozkoumat skrytou tvář Arktidy a odhalit mrazivé hlubiny grónských fjordů. K těmto ambiciózním zvědavcům se přidávají větrem ošlehaní námořníci, renomovaní vědci, fotografové i lékaři a fantastické dobrodružství V hlubinách pod severním pólem může začít! V napínavém dokumentu nahlédneme díky neohrožené partě do tichého vesmíru pod ledem uprostřed Arktického oceánu, strávíme dva měsíce na nohách na cestě přes zasněžené kry a ponoříme se 100 metrů hluboko do podmořské propasti, kam se ještě nikdo nikdy nepodíval. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná do nedotčeného místa na planetě, které nepochybně zaujme svou krásou, křehkým životem i nebezpečím. Z celé výpravy na nehostinné místo však bere dech jednoznačně ponor do té nejprůzračnější vody, jakou lze na Zemi spatřit. Díky tomu může divák pozorovat úchvatné prostředí, které aspoň zde není pohnojené lidským kreténismem. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Mimo řádnost rozhodně ne.¬         Ve smyslu "nepokažený" pěkný dokument, jehož část věnovaná místo obrazů podmořského světa členům expedice mohla býti výrazně kratší. To je první výtka.¬                 Další výtka směřuje proti obdivovatelům tohoto dokumentu, kteří jej považují za cosi mimořádného a podle toho jej také hodnotí. Je daleko od pravdy, že se jedná o mimořádně kvalitní a vypracovaný dokument; naopak, jde o mimořádně — mám-li už užíti tohoto slova — průměrný počin, ovšem, v mimořádných pozemských podmínkách, což asi řadu diváků oklamalo. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Až na pár záberov živočíchov žijúcich v extrémnych podmienkach nič moc. Sklamanie 2* - ani neviem čo som očakával. Keď už dokument z expedície z tejto oblasti, tak od P. Barabáša: 118 dní v zajatí ľadu (7.8.2012)............................Po 67 mesiacoch som si to pozrel opäť, ale názor na tento dokument sa nezmenil (1.3.2018). ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Potápět se při teplotě okolního vzduchu -39 °C a teplotě vody -1.6°C je jistě super zábava a je to jak skočit v zimě do vyhřáté vířivky (při porovnání teplot vzduchu a vody), ale doma to zkoušet určitě nebudu. Ojedinělý dokument přinášející podvodní záběry severního ledového oceánu, které se vám na obrazovce určitě neobjevují každý den. Úžasné záběry mořských hlubin v kontrastu modré, tyrkysové a bílé. Dokument je prezentován jako expedice, takže podmořské záběry zabírají cca 30% celkového času dokumentu, což je trošku škoda. 75% ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

V teplých dnech tento dokument jistě potěší. Klasicky viděno na ČT2, kde se ještě naštěstí vysílají normální dokumenty. Musí to být hrozný extrém chodit v takových podmínkách a překonávat trhliny v ledu s ledovou vodou. Podmořské záběry jsou opravdu krásné, ale nakoukneme i do samotné výpravy, jak to tam chodí. Toto musí být neskutečný zážitek, takové potápění na severním pólu. Navíc nechybí klasická věta, že za nějakou dobu už tohle všechno zmizí, díky špatnému stavu naší planety. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama