Reklama

Reklama

Le Mans - Každá vteřina se počítá

  • Česko 24h Le Mans (více)
Sportovní / Dokumentární
USA, 2012

Hrají:

Jason Statham

Obsahy(1)

Film dokumentuje desátý a pravděpodobně nejvíc emotivní triumf značky se čtyřmi kruhy v legendárním závodě 24 hodin v Le Mans. Poté, co dva vozy Audi R18 TDI skončily po spektakulární havárii, bojuje zbývající Audi o celkové vítězství se třemi vozy Peugeot 908… (oficiální text distributora)

Recenze (2)

redsox69 

všechny recenze uživatele

Ako dokument skvelé, ale len pre fanúšikov Audi, prípadne Le Mans. Zaujímavý pohľad do zákulisia pretekov, hoci nie tak atmosférické, ako prvé pokračovanie. Jason Statham pravdaže nehrá, len číta komentár. ()

tkabrt 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument z prostředí vytrvalostních závodů a to přímo z legendy všech závodů Le Mans. Pro mě jako fanouška motorsportu velice zajímavý pohled do zákulisí fungování špičkového továrního týmu Audi. Shodou náhod se Audi rozhodlo natáčet tento dokument zrovna v roce, kdy byla bitva o vítězství jedna z nejnapínavějších za posledních několik let - nový vůz Audi R18 TDI měl od začátku sezóny problémy a rivalové od Peugeotu je válcoval ve všech předcházejících závodech a proto nastupovali do závodu trochu jako outsideři. Ze záběrů nehod dvou ze tří vozů Audi jde mráz po zádech. Obě se odehrály v rychlostech přes 200 km/h. I přes totální zničení závodních speciálů se oběma jezdcům nic nestalo a z děsivě vyhlížejících nehod odešli po svých. Napínavá jízda jediného zbývajícího vozu Audi, který je naháněn skupinou továrních vozů Peugeotů graduje do úplného konce. Nechce se ani věřit, že se toho opravdu stalo a není to výmysl scénáristů. Nakonec vidět poraženého Olivier Quesnela, šéfa motorsportu Peugeotu, je k nezaplacení. Již jen za jeho velkohubé kecy v rally a to jako v MS, tak v rámci IRC vůdčí naší Škodě. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama