Reklama

Reklama

Henge

  • Japonsko へんげ
všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladý manželský pár nic netrápí a užívá si společné štěstí. Hned podle začátku filmu by se mohlo zdát, že se jedná o romantický snímek. Jenže realita je bohužel trochu jinde... Zdá se, že štěstí Keiko a jejího manžela nemůže nic pokazit. Tedy až do dne, kdy zničehonic její manžel záhadně onemocní a je sužován strašnými záchvaty, které se pořád stupňují. Jenže ani to není všechno. Záchvaty jsou totiž jenom předzvěstí něčeho strašlivějšího. Její muž se začíná měnit v monstrum a ona není schopná ho opustit nebo zradit. Bohužel tragické následky na sebe nenechají dlouho čekat... (topr harley)

(více)

Recenze (3)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pohodový monster horor, akých sa v dnešnej dobe už veľa netočí. Začína to ako nejaká osemdesiatková zvrátenosť od Cronenberga či Henenlottera a postupne sa to trochu prekvapivo pretavuje až do tradičného japonského kaijū eiga. Škoda tej kratučkej stopáže, kľudne by som Henge zniesol v bežnej celovečernej podobe. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prvotina Hajima Ohaty a vesměs zajímavá, i když by měla spíše nést škatulku thriller/sci-fi/horor. Divák je hozen mezi Keiko a jejího partnera, který trpí záchvaty. Časem už to ale nejsou jen záchvaty, ale začíná se při nich pomalu ale jistě měnit do monstra. Vyděšenost Keiko je na místě, nicméně pak přichází věc, díky které má Keiko mé uznání. Tou je oddanost partnerovi, kdy ho neopustí, ale pořád mu chce pomoc. Jak jen to jde, doslova. Závěrečných cca 10 min a hlavní poslední scény musí zajisté ocenit všichni milovníci japonských monster, jelikož i Kaiju jsou oproti tomuhle prcci. Celkově Henge většinu stopáže balancuje na pomezí dramatu a thrilleru, což vůbec nevadí. Nízký rozpočet je jasně viditelný na maskách a v posledních minutách hrozně na efektech. Vcelku chápu, že Henge se někomu nemusí líbit. Já ale ocenil dějovou linku mezi Keiko a "monstrem", takže mě snímek nenudil, ale zase ani nenadchnul. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, že se pořád ještě točí takové sračky :( Naivní latexové oblečky a triky ve stylu 70. let v 21. století? Otřesná záležitost. Nulový děj a nesmysly jeden přes druhý. Nedá se ani jednou! ()

Reklama

Reklama