Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naivní Émile (Bourvil) podlehl naléhání energického prodavače a utratil všechny peníze přidělené z rodinného rozpočtu na nákup pračky za rybářské náčiní. Nenašel odvahu o tom informovat svoji ženu Charlotte (Annie Cordy), namluvil jí tedy, že musí odjet kvůli neodkladné práci. A místo práce odjel i se synem na ryby. Po cestě se zastavili za Émilovou sestřenicí Annette (Jacqueline Noelle). Okolnosti donutí Émila předstírat, že je Annettiným manželem. (Snorlax)

(více)

Recenze (10)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Kde se tady dají chytit ryby?" "To musíte jít až tamhle, jak je ta cedule Zákaz rybaření." K prvnímu setkání Bourvila a Louise de Funés došlo v komedii, která je sice hodně lidová, ale nepodbízivá a otřepanost situací pomáhá snášet dodnes svěžími dialogy. Kdyby jich nebylo tolik a ubrala se třetina stopáže, mohlo jít o nadprůměrný film. Poisson d´avril zprvu vypadá na rodinnou komedii o rybaření. Bourvil svůj zájem tají před manželkou, aby si špatně nevykládala, že chodí na ryby do míst adresy její krásné sestřenice. Ta má zase vítr z manželky svého bohatého milence, a tak Bourvila vydává za svého manžela, válečného hrdinu... Běžně mám tyto komedie o záměnách identit a neschopnosti je ukočírovat rád, zde mě ale kupodivu víc zaujaly některé realistické momenty. Bourvil předně odvedl velmi dobrou práci při hraní s filmovým synem - dalo by se říct, že "podehrává", aby stylizovaným projevem děcko nenakazil a neudělal z něj jednu z těch cvičených opiček, které deklamují text jako básničku. Přirozené jsou i kreace pro mě neznámých hereček v rolích obou manželek. Louisovi de Funés patří přibližně desetiminutová scéna, kterou si s odstupem budu z filmu určitě pamatovat nejlépe. Hraje zlomyslného porybného, který Bourvila nejprve názorně nasměruje do zakázaných míst, aby ho měl za co postihnout. Jejich hádka je velice vtipná a zatím jde o dost vzácný případ, kdy mi nepřekážela tehdejší Louisova šklebivá stylizace s úlisným knírem a kvákavým hlasem. K roli jakéhosi francouzského příbuzného švejkovského Brettschneidera se to velice hodí a kouzlo mezi ním a Bourvilem už je zde přítomno. 60% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hm, komedie. Po delší dobu mi to tak vůbec nepřipadalo. Ne, že bych se přímo vysloveně nudil, ale rozhodně jsem se nelámal smíchy v pase. Pan Funés tu hrál jen chvíli a dá se říci, že svoji klasiku. Takže to celé tahal jen pan Bourvil a to, i přes jeho zdařilé herectví, bylo přece jen drobátko málo. No, viděl jsem již horší filmy. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Émile ( Bourvil ) je poctivý automechanik, dobrý manžel a otec, ale keď namiesto práčky kúpi rybárske náčinie, jeho pokojný život sa obráti naruby. Grangier natočil sviežu ľudovú komédiu a keby lepšie zaplatil strihačovi, mohlo to byť ešte lepšie. V jednej z vedľajších úloh sa zaskvel Louis de Funès, jeho "skeč" patrí k tomu najlepšiemu vo filme. Druhý komentár. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální, nezapomenutelný a báječně zábavný minivýstup Louise de Funése. Skvělý Bourvil v hlavní roli a v jednom ze svých kvalitnějších filmů. Sympatická zápletka, povedený humor, prostě překvapivě povedená a nápaditá francouzská komedie, která má sice přepálenou stopáž (což je škoda, prostříhání by jí prospělo), ale přesto se na ni krásně dívá. Z8bavná a skvěle obsazená záležitost. Sice to není nic, co potřebujete nutně vidět, ale pokud se řadíte k fanouškům Louise, tak musíte! 75%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po včerejší společné projekci na dálku Muže, který prochází zdí pokračujeme s kolegou Willym Kufaltem v další komedii z Bourvilem s 50.let, která nám opět tehdejší komedie hezky prezentuje. Obejde se ovšem bez nějakých fantasy prvků a má blížeji k rodinnému žánru, což mi celkem sedlo. Místy mi to až připomínalo legendární Mikulášovy patálie, pak se to zvrhlo ve skvělou konverzačku kde se Bourvi nedobrolně stane hrdinou 2.světové války a opilý popisuje historku z odbojářské činnosti. To jsem se fakt pobavil, skvělá pasáž. Bourvil je tady celkově ve formě, dokoncei zazpíva a hezky hraje s dítětem. Scénář navíc překvapí různými gagy, které jsou dodnes velmi populární (nejen Mr Bean měl problémy s ustřicemi.) Dokonce skutečně přijde mladý Funés a to na sedm minut v kuse. Tehdy to byl ještě figurkář, tohle byla jedna z jeho prvních větších rolí. Pobavil mě, dělal krásné zvuky (:D) a už tehdy mezi ním a Bourvilem byla jiskra (jo, to ještě netušili co je čeká.) Ale v dobách své největší slávy byl chlapec trochu jinde. Ke konci už tomu začal dost docházet dech a film spadl na poměrně nízkou úroveň. Poslední půlhodinu bych s chutí vyškrtl, 102 minut byla dost dlouhá stopáž na takovýto film. Čtyři hvězdy jsou moc, ale nad polozapomenutou srandičkou z padesátek nemusím být až tak přísný. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama