Reklama

Reklama

Pouic Pouic

  • Francie Pouic-Pouic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Patricia (Mireille Darcová) je obliehaná boháčom Antoineom (Guy Tréjan), ktorého nedokáže odradiť ani jej jasné a opakované odmietnutie. Patricia chce jeho naliehaniu raz a prevždy urobiť rázny koniec, preto dá Simonovi Guilbaudovi (Philippe Nicaud) návrh ponúka mu desať jeho platov, stravu, nocľah, oblečenie a keď to vyjde, aj nové auto podmienkou je, aby Antoine konečne pochopil, že sa zaňho nikdy nevydá. Akonáhle sa s tým Antoine zmieri, dá mu Patricia voľnosť, ale do tej doby si musia všetci myslieť, že sú manželia. Ona ho totiž nemiluje, hnusí sa jej a nič na tom nezmenia ani milióny, ktoré zdedil po strýkovi. Simon sa teda nasťahuje do Patriciinej izby čo sa však absolútne nepáči najmä jej otcovi Leonardovi (Louis de Funes), ktorého naopak Antoinove peniaze nadmieru zaujímajú, pretože kvôli nevýhodným obchodom im hrozí krach. Podarí sa vyhrať vzdorovitej Patricii alebo jej otcovi, ktorý Simonovi zmenil rolu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak převratný, avšak přesto za vidění stojící dílek do skládačky jménem Louis de Funès. Zápletka je kostrbatá a postav je přespříliš, nicméně své momenty Pouic Pouic má. S podobnými, ale o mnoho lepšími divadlem vonícími kusy, které mistr L. natočil později (Oskar, Jo, Hibernatus), se samozřejmě příliš srovnávat nedá. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Lehce zábavně propletený film s klasickým Funesem:). Chvíli nebylo jasné v jaké že se to roli tentokrát ukáže, ale hned první záběr mě spolehlivě rozesmál :). Byla zde ale trošku slabší závěrečná třetina. Celou dobu všem tvrdím, že bych si dokázal představit, jak bych bydlel v Londýně... tůdle... ty Francouzky jsou strašně nádherné! ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený komik Louis de Funés odstartoval vskutku špatně. Oproti většině snímků s ním jsem se spíše nudil a téměř si nepamatuji, že bych se smál. Ale na druhou stranu tento film beru jako takové lehké oťukávání před tím, co přišlo poté v letech 1964-82. Mimochodem, po tomto a Lakomci musím souhlasit s názory, že František Filipovský dodával Louisovi tu pravou příchuť, s Jiřím Krampolem se to dost špatně snáší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem, ze se bude Funes teprve zahrivat, ale po krapet zdlouhavym zacatku to rozjel tak, jak je u neho zvykem. Pribeh opet pracuje uz s nekolikrat videnou zamenou osob, i kdyz tady to Louis vsechno diriguje. Ale tentokrat byla ta zamena misty dohnana fakt az do silenosti, takze jsem se proste skvele bavil. A je uplne jedno, ze mi zaver byl jasnej uz hodinu predem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou většinou hodně těžké a chvíli to trvá než se nalezne způsob kterým herec dokáže pobavit. Totéž platí u Funése. Příjemná nijak náročná komedie, kde Funés hraje otce rodiny vcelku zdařile, ale samotný film a jeho příběh by se dal srovnat s příběhy našich veseloher třicátých her. Pokud byste nevěděli co to Pouic-Pouic znamená, tak je to jejich kohoutek, kterýho si tam šlechtí na zahrádce a vodí za vodítko:) Mimo to mě pobavila role sluhy, kterého hraje Christian Marin, jeden z četníků a na hlase ještě přidal excelentní dabing Kamila "Rimmera" Halbicha. --- Víte co mi dala?...kus pralesa - Jo? A kam ho dáte? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Jean Girault chtěl do hlavní role obsadit jenom Louise de Funèse, avšak proti tomu byl výkonný producent Roger Debelmas, který byl svolný přistoupit ještě Darryho Cowla nebo na Francise Blanche. Režisér ale trval na svém a chtěl do hlavní role obsadit pouze Funèse i přesto, že jeho rozhodnutí bylo velmi riskantní, protože až na pár výjimek hlavní roli Funès ještě nevytvořil. (mar48)
  • Louis de Funès považuje tento film za start své velké kariéry, alespoň to uvádí v knize „Moc o mě nemluvte“. (M.B)
  • Louis de Funès se z úspěchu filmu nemohl vzpamatovat, a tak někdy, aby se ujistil, že nesní, jezdil autem kolem biografů a díval se na fronty na tento film. (mar48)

Reklama

Reklama