Reklama

Reklama

Angliština Engliština

(festivalový název)
  • Indie English Vinglish (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Za prvé úchvatný český titulek vás zaručeně pobaví:D Za druhé úchvatný učitel angličtiny pro cizince vás taky pobaví a zároveň máte chuť mu nakopat zadek.... prostě si naberete třídu plnou lidí z rozličných zemí, sami mluvíte jen anglicky a teď je budete učit.. myslíte si, že to nejde? Jde! Vždycky, když začnou mluvit svým jazykem a vy jim nerozumíte, prostě řekněte.. Speak english only. Připomnělo mi to učitele angličtiny v ČR na základce a gymplu.. ti byli takový opak... uměli pouze česky a anglicky asi jako ti cizinci tady. Za třetí je to nádherný film, který mi akorát trochu kazily poznámky mé mámy na chování Shashiné dcery a manžela, kterými se vůbec nesnažila narážet na mě. Za čtvrté je to vážně krásný snímek doprovázený barevnou atmosférou indických sárí a oslav a typickou "taneční" hudbou, která navodí skvělou atmosféru, abyste si snímek mohli naplno užít. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Jednou za čas si něco vyberu i z indické produkce, abych zakusil trochu exotiky a jiný pohled na svět. Teď padla volba na tuhle romantickou komedii o strastech manželky v domácnosti, která se cítí frustrována pocitem méněcennosti a osamělosti. Přes počáteční rozjezd ve stylu mýdlové opery jsem si pořádně mohl vychutnat příjemnou a roztomilou jízdu v New Yorku, včetně jejich oblíbených písniček. Srandy jsem si díky vedlejším postavám užil dostatek a dokonce i nějaké to životní moudro, díky němuž na konci můžou citlivější uronit i slzu. A to všechno zabalené v kabátku Bollywoodu, jak jsem na to zvyklý. A jen na okraj takový malý poznatek: z těch pár indických filmů co znám vyvozuji, že zamrzly ve stylu Hollywoodských melodramat z půlky minulého století a číší z nich stále ta milá nereálná naivita, ale vždy s neskrývaným optimismem a nějakým tím tanečkem. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Sladká boollywoodská pohádka se vším, co k tomu patří - se zpěvy a tanci, s romantikou, se slzami a s jednoduchým poselstvím. Škoda jen, že mě hlavní hrdinka, přes všechnu svou krásu a roztomilost, čím dál tím víc iritovala svým okázalým trpitelstvím a svou nepoučitelností (ty sladké kuličky s ní mohla klidně "šúlat" celá její nezvedená rodina). Na druhou stranu se mi velice líbily scény z kurzu a také to, že Shashi přece jen odolala svodům toho šarmantního Francouze. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sridevi hraje svoji upozaděnou vzornou manželku úžasně. Je ostýchavá a zároveň pevná i zábavná. Její postava film nejenom drží, ale i pozdvihuje, a to přestože i příběh sám je kvalitní. Recept na manželskou krizi v indickém podání je originální a smířlivý. Hlavní hrdinka nemohla jednat jinak, než jednala, protože pak už by nebyla sama sebou. Snímek je sice indický, ale hodně se blíží i evropské kinematografii. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Místy celkem fajn, místy jsem se ale dost nudil. Takhle komedie mě asi nenavnadila natolik, co bych vzhledem k místnímu hodnocení čekal. Ale nezoufám a můj postoj je víc, než optimistický. Je totiž teprve začátek roku a já pevně věřím, že najdu nějakou podobnou, třeba i na mé, ne zcela moc oblíbené, Bollywoodské téma. Času je ještě víc, než dost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama