Reklama

Reklama

Helter Skelter

  • Japonsko ヘルタースケルター (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lilico je mladá, krásna modelka, ktorá je pre svoj úspech ochotná urobiť čokoľvek. Cestu na vrchol slávy módneho, ale i filmového priemyslu si vydobyla nielen vďaka tvrdej práci, ale aj intrigám či poskytovaniu sexuálnych služieb rôznym dôležitým ľudom v "showbiznise". Spolu s jej krásou ju však predchádza povesť arogantnej, bezcitnej osoby, ktorá nepozná medze slušného správania. Jedného dňa sa jej z ničoho nič začnú objavovať modriny na tvári. Aby toho nebolo málo, agentka agentúry prijíma ďalšiu krásku, 18-ročnú študentku Kozue Yoshikawa. Dokáže sa Lilico zmieriť s faktom úbytku vlastnej krásy či poklesu popularity kvôli novej konkurencii? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Multižánrový mix dramatu a silně exploitačního směru hraničící s hororem. Těžko tento film nějak žánrově spěcifikovat. To je na něm super. Určitě se bude jednat o film roku, protože něco tak dobrého jsem od Japonců dlouho neviděl, pominu-li tvorbu génia Sion Sona. Film mi hodně připomínal Sonovu tvorbu, zejména svým stylem vyprávění. Čím se ale hodně lišil, byla vizuální forma. U té se musím jednoznačně zastavit, protože něco tak nádherného a vizuálně, barevně, kamerově a maskérsky dokonalého jsem neviděl ani nepamatuju!!!! Ve filmu převládá rudá barva a všechny možné její odstíny, každý kamerový záběr je naprosto jedinečný a absolutně dokonalý. A to mi právě pak navodilo myšlenky a pocity, které se přiblížily opravdovému hororu ... Hlavní postava super-modelka Lilly je také "dokonalá", nádherná a všichni ji milují. Davodé šílenství po její kráse, milém úsměvu a dokonalosti hraničí až s davovou psychózou a téměř "náboženským" uctíváním. Od začátku je ale jasné, že Lilly je jeden velký "FAKE", je to podvod z 80% vytvořemný chirurgicky, psychofarmakologicky a finančně. Lilly je zboží, ale Lilly je také ďábel sám v kůži beránčí ... Ve filmu snad neexistuje kladná postava. Vykořisťování, využívání a zneužívání jedné postavy další je zvrhlé a odporné, navíc hnus, jakým se postavy chovají a jednají vychází z filmu ještě více intenzivněji, protože se děje na právě té úžasně nádherné vizuální stránce a podkresu. Jedná se o excelentní vydařené dílo, které do poloviny šlape divákovi hodně po krku, ale bohužel ke konci jaksi ztrácí dech ... Proto jsem nakonec dal filmu 4,5/5, za plný počet to není. Každopádně vidět film na kvalitním bluray disku by mne možná přimělo ohodnotit plným počtem, protože ta vizuální forma je opravdu zážitek ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sebecká modelka, uvedomujúca si svojich kvalít a vysokej príťažlivosti si dláždi cestu k sláve za pomoci svojej šikovnosti, vypočítavosti a intríg, no sama to vo svojom živote nemá až také ľahké a za jej vzhľadom a úspechom stojí nielen intenzívna snaha, ale aj niektoré nekonvenčné rozhodnutia. Krásne natočená, bizarná dráma s dospeláckym fantasy nádychom, silným erotickým podtónom a občasným, osviežujúcim body-horror smerovaním. Zvláštny film, ktorý je zaujímavý, chytľavý, znepokojivý, vizuálne atraktívny a určite by som ho hodnotil vyššie, keby bol menej zmätený, neurčitý a trochu kratší. To však možno napraví ďalšia projekcia, pri ktorej z toho človek poberie zase iné veci. ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Krásná modelka Lilico, která je vzorem všem mladým kočkám, které chtějí být jako ona a pištijou pokaždé, když uvidí její plakát... je taky bohyní a idolkou všem chlapům. Namyšlená přemodelovaná modelka, která má vlastní jen nos, uši a... spodní potrubí, jak říká její manažerka. Panence se ovšem začíná rozpadat ksicht a začíná se jí z toho hroutit celý její nebeský svět. Jak na sviňu Lilico nahrazuje jiná kráska a Lilico začíná mít těžké stihy. Málo dramatické, režijně hodně povedené, jak už někdo v komentáři zmínil, je to jako od Sion Sona... a to je hlavní věcí, proč mě tak nasírá, že to je dějově tak trochu dost nuda. Dámské obecenstvo může tento snímek ocenit víc. Pachuť nevyužitého krimi potenciálu je taky silná (důraz na stíhání plastické chirurgie mohl být daleko větší). Bez dovolení budu citovat tvrzení, které je zatím (16.6.2014) top... "mix dramatu a silně exploitačního směru hraničící s hororem" - pod tím ci představuji opravdu něco jiného. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter pôsobí mimoriadne cynicky, posmešne a degradačne čo sa ľudskej dôstojnosti týka, v navodzovaní podobných nálad a pocitov sú však japonskí filmári odjakživa machri. Miestami jemne balancuje na hranici soft porna, to však v rámci ázijskej kinematografie tiež nie je nijako výnimočný jav. Mínusom je stopáž, ktorá je zbytočne prepálená vďaka niekoľkým zbytočným scénam, víziám a výlevom, bez ktorých by sa tento film kľudne zaobišiel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lilico je mladá, krásna modelka, ktorá je pre svoj úspech, ochotná urobiť čokoľvek. Cestu na vrchol slávy módneho, ale i filmového priemyslu si vydobyla nie len vďaka tvrdej práci, ale i intrigám či poskytovaním sexuálnych služieb rôznym dôležitým ľudom v "showbiznise". Spolu s jej krásou ju však predchádza povesť arogantnej, bezcitnej osoby, ktorá nepozná medze slušného správania. Jedného dňa sa jej z ničoho nič začnú objavovať modriny po tvári. Aby toho nebolo málo, agentka agentúry prijíma ďalšiu krásku, 18 ročnú študentku Kozue Yoshikawa. Dokáže sa Lilico zmieriť s faktom úbytku krásy, či vďaka konkurencii, poklesu popularity? Pokiaľ si chce niekto prečítať "dokonalý" postreh k filmu, tak odporúčam komentár užívateľa "George Stubbart". Ani ja sám by som to zrejme lepšie nevystihol. Čo sa týka mňa. Horor ani omylom, fantasy som nepostrehol, dráma síce fajn, ale bez emocionálneho zásahu. Mrzí ma to, ale Ja som sa veľmi nudil - 45%. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama