Reklama

Reklama

West of Memphis

  • Velká Británie West of Memphis
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrazivý dokument, pokračující v tradici Errola Morrise, jehož film The Thin Blue Line z roku 1988 taktéž rozkrýval skutečnou historii trestného činu, se soustřeďuje na události z roku 1993, kdy byla ve West Memphisu v Arkansasu zabita trojice osmiletých chlapců. Za vraždy mylně označené jako satanistické byli na doživotí odsouzeni tři teenageři. Série dokumentárních filmů HBO s názvem Paradise Lost však začala postupně rozkrývat nové a nové důkazy vedoucí ke stále jasnější nevině tří chlapců a rozpoutala rozsáhlé soukromé vyšetřování, které zaštítili mimo jiné i herec Johnny Depp či zpěvák Eddie Vedder. Snímek, produkovaný podporovateli hnutí Peterem Jacksonem a jeho ženou Fran Walsh, přináší nejen ucelený pohled na celou kauzu, nejnovější důkazy či vyřešení, ale hlavně na obecné fungování americké justice. (Brousitch)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (22)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud vás memphiská trojka skutečně zajímá a pokud chcete vidět, jak právo nefunguje, nebo jak by fungovat nemělo, je "West of Memphis" dokonalým dokumentem. Tohle není jediný případ, kdy justice zklamala, ať už skutečným výsledkem, anebo minimálně postupem. Důkazů na to, abyste si udělali vlastní úsudek je dost, ale co se hlavně ukazuje, to je šílenství lidí, kteří se nechají zbláznit hloupými slovy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně se pro mě už dnes nejschůdnější formou dozvídám příběh West Memphis Three; příběh brutálního zdémonizování a moderního honu na čarodějnice, tří ztracených nevinných životů vinou pár kreténů v systému, nasledného zdlouhavého boje a veřejné iniciativy po spravedlnosti, včetně angažovanosti celebrit (Eddie Vedder, Peter Jackson, Henry Rollins...). Je to velmi zajímavé hned v několika rovinách. Jestli chcete silný a podnětný dokument, který by měl vyvolat různorodé emoce, tak tady je. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní záležitost. Přesně taková, co Vás na začátku sevře a na konci pořád drží. I když vlastně se světýlkem na konci, ale těch 18 dlouhých let a hlavně zatvrzelost některých lidí, to na náladě rozhodně nepřidá. A Eddie Wedder jako strážný anděl to změnil jen velmi nepatrně. Budu si muset dát na čas od podobných dokumentů pokoj, protože bych za chvilku asi skončil ve cvokárně. A to zatím rozhodně nemám v plánu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukanou celou trilogii Paradise Lost, tak se tu vlastně nic moc nového nedozvíte. Ale určitě se jedná o zajímavé shrnutí celého případu, navíc je tu větší pozornost věnována i zapojení celebrit (hlavně tedy zapojení Petera Jacksona a jeho manželky, což byli velcí donátoři celé kampaně na osvobození West Memphis 3 a taky hlavní producenti celého dokumentu), které stály za chlapci, kteří strávili cca čtvrtinu svého života za mřížemi za zločin, který nespáchali. Ono, pokud víte, jak celý proces skončil, tak určitě tušíte, že se jedná o silný zážitek a opět se dokazuje, že spravedlnost v tomto světě fakt neexistuje. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Takhle si můžu sednout, podepsat komentář pana "Slasher" a jít si po svém. Tenhle dokument rve uvnitř a šlape po tom. Má jednu obří nevýhodu - pořád je to vlastně sumarizace něčeho většího. Avzhledem k tomu, že obsahu je tolik, tak sumarizace musí krájet a nakonec ani ty dvě a půl hodiny nestačí. A navíc ten závěr je, zřejmě jako samotný případ, nedokousnutý. Ale West of Memphis má taky jednu obří výhodu - donutí zkouknout Paradise Lost trilogii. A za to mu jsem moc vděčný. Opravdu se přiznám, že dávám 4* jen proto, že očekávám, že tu poslední díru zaplní trilogie. Zaplní? Otázky vyžadují odpovědi. I ty dokumentární! ()

Reklama

Reklama