Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (237)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésův film se povedl. Příjemná oddychovka na jedno odpoledne. Výborná melodie, která mě každý den ráno probouzí z mobilního telefonu. Dva staříci prděním přivolají mimozemšťana z planety Ox, kterému zachutná polévka zelňačka. I když mě nechutná, tento film s jejím názvem jsem strávil dobře. Dále musím vyzdvihnout velmi pěkný obraz, ač je film natočen začátkem 80. let, působí to díky obrazu, jako by to bylo natočeno teprve nedávno. Škoda jen, že se film k nám do ČR dostal až po smrti Filipovského, protože dabing s Krampolem (není mu moc rozumět, protože se snaží až moc napodobovat Filipovského), nebo s Lábusem (ten ho nenapodobuje vůbec, ale i tak je to příšerné) stojí za starou bačkoru a někteým lidem to znechutí tak, že filmu dají menší hodnocení. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Škoda první třetiny a pomalého rozjedzu, ale jak oživí ufoun manželku (zase potvrzení, že krása x charakter = konstanta), tak je to už slušná komedie. De Funes si tady musí vytrpět víc, než on ve svých filmových postavách rozdával. Je mi ho hodně líto, a je to vůbec takové jeho rozloučení se životem, Četnice se už moc počítat nedají. Lábuse mám hodně rád, ale tady mi jako dabér vůbec neseděl, jeho hlas pořád působí tak mladě na starého dědka. Udělal jsem menší výzkum, zda je to skutečně zelňačka. Problém je, že chou je výraz jak pro zelí, tak pro kapustu, ale vypadá to spíše na tu kapustnicu, v tom to mají Slováci dobře. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hrabalovsky pábitelský film o dvou starých vesničanech, kteří kromě si pití vína zpestřují podzim života vzpomínkami, zelňačkou a krásně melodickým prděním. Že zrovna tenhle zvuk přivolá mimozemšťany však netušili... Nejde o typickou Funèsovku, film je spíše posmutnělý ve stylu Michálkova Babího léta. "Je to moje zásluha, že seš dneska naživu. Kdybych nepouštěl větry, nejseš tu." http://www.youtube.com/watch?v=ZGXgXvovGs4 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veru, veľmi som bol sklamaný týmto filmom. Na počiatku prízemné prdiace gagy, neskôr zlátanina bez ladu a skladu. Poriadnu dávku môjho odporu k tomuto filmu pridal i dabing Funésa Krampolom, ktorý sa ani zďaleka netriafal do replík originálu. Viackrát som postrehol už zatvorené ústa Funésa, kdežto Krampol sa ešte v pohode vykecával. Podľa mňa, tam boli úplne nedotiahnuté charaktery, z ktorých najviac nepodareným bola manželka Funésa .... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pro tento film mám prostě slabost. Louis zde nehraje četníka, podnikatele nebo politika jak je u něj běžné ale staříka z venkova, který svými plyny dokáže přivolat i ufona, který mu dokáže vrátit za trochu zelňačky třeba i jeho zesnulou manželku. Vypadá to strašně stupidně, ovšem zdejší kritici jsou velmi krutí a neuvědomují si důležité věci. Toto není a ani neměla být žádná bláznivá komedie jako Četníci, Tonoucí se stébla chytá atd. Toto je předposlední film Louise a on již i když si to nechtěl připustit tušil, že mu moc času nezbývá, chtěl po svém infarktu změnit herecký projev. Již nechtěl zuřit, mlátit kolem sebe a vztekat jako za starých časů. Chtěl hrát jemně, mile a tadyten film se po této stránce vydařil. Zdá se mi neuvěřitelně poetický, dojemný a i zajímavý a dost tomu napomáhá i skvělý Jean Carmet. Ten film je krásný přátelé, jen se povzneste! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama