Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem zcela ochotný vypustit trikovou stránku, která teda nestála za mnoho, ale zbytek byl geniální. Louis de Funés jako stařík, který touží po ztraceném mládí a o své mrtvé manželce, kterou mu mimozemšťan zpátky přičaruje, avšak mladou a nevybouřenou. Kouzelný příběh o stárnutí a o jistém druhu lásky, která přetrvá(?)....už bych spoiloval. Nechápu nízké hodnocení, jedná se o parádní záležitost, které nechybí opravdu nic (až na dobré triky :o) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésův film se povedl. Příjemná oddychovka na jedno odpoledne. Výborná melodie, která mě každý den ráno probouzí z mobilního telefonu. Dva staříci prděním přivolají mimozemšťana z planety Ox, kterému zachutná polévka zelňačka. I když mě nechutná, tento film s jejím názvem jsem strávil dobře. Dále musím vyzdvihnout velmi pěkný obraz, ač je film natočen začátkem 80. let, působí to díky obrazu, jako by to bylo natočeno teprve nedávno. Škoda jen, že se film k nám do ČR dostal až po smrti Filipovského, protože dabing s Krampolem (není mu moc rozumět, protože se snaží až moc napodobovat Filipovského), nebo s Lábusem (ten ho nenapodobuje vůbec, ale i tak je to příšerné) stojí za starou bačkoru a někteým lidem to znechutí tak, že filmu dají menší hodnocení. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Dva staříci na francouzském venkově, ze kterého odešly všechny staré "hodnoty", spousta vína a zelňačky a jeden mimozemšťan. Předlohou byla nádherná a zcela jedinečná - to neodvolám - kniha Reného Falleta, fascinující vytříbeným stylem, poetickým jazykem a dost obtížně popsatelným smyslem pro humor (francouzská vesnice druhé poloviny dvacátého století se ostatně od české až tak moc neliší). Musím však říct, že film nemá s knihou skoro nic společného. Příběh je redukován na funésovskou komedii, což sice není zas tak špatná varianta, ale na druhou stranu ve srovnání s originálem je to opravdu docela málo. Předloha je nepochybně na daleko vyšší úrovni, a přestože některé pasáže předlohy jsou doslovně citovány (na druhou stranu, mnoho nádherných episod je bezostyšně vyškrtnuto), nezdařilo se jim dostat se na úroveň originálu. Louis de Funés byl bezpochyby dobrý herec, ale prostě nebyl tím Claudem Ratinierem z knihy. Carmet jako Chérasse je daleko lepší, Villeret je sice oproti knize jen karikatura, ale vůbec ne špatná. Film není tak strašný, jak se všeobecně soudí, jde o docela dobrou funésovskou komedii. Ovšem film podle tak dobré knihy by mohl a měl být mnohem víc než JENOM funésovská komedie. P. S. Zprvu viděno s Lábusovým / Dědečkovým dabingem, později ve francouzštině. Všem, co kritisují či naopak chválí Lábusův či Krampolův dabing, bych rád něco vzkázal: sežeňte si kur ...ehm, sežeňte si laskavě francouzské znění, hodnoťte filmy, ne dabingy. Jakoby bylo v době všudypřítomného warezu těžké sehnat si originál. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve svém předposledním filmu Louis de Funés jímavě hraje starého, toršku potrhlého mužíčka, jehož (spolu s kamarádem - skvěle nahrávající Jean Carmet) pití vína, polévka a tento svět, řítící se někam úplně pryč, přivede až k uvažování o odletu na jinou planetu. Tragicky směšné. Pěkné. P.S. Louis už zde hraje jinak a i Jiří Lábus mistrovsky posouvá "hlasové herectví" také někam dál, je rozhodně lepší než Krampol, který to s tou drsností v hlase a vykrádáním Filipovského přehání tak, že mu není skoro vůbec rozumnět!!! Ovšem Louisova osobnost zastínila všechny aspekty českého znění. Bože, ten film je tak smutný. Tak krásně smutný... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nemám důvod dát méně než pět hvězdiček. Louis zde vytvořil roli úměrnou svému věku a svému zdravotnímu stavu. Už zde není tak agresivní, jako jsme tomu byli zvyklí v jeho největších hitovkách, ..právě naopak, film se zde opírá o lásku k ženě, kterou kdysi hlavní hrdina miloval, kterou si po letech zidealizoval a zjistil, že nejlepší věc, kterou pro ni může udělat po jejím návratu do života je nechat ji žít nový život. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno