Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve svém předposledním filmu Louis de Funés jímavě hraje starého, toršku potrhlého mužíčka, jehož (spolu s kamarádem - skvěle nahrávající Jean Carmet) pití vína, polévka a tento svět, řítící se někam úplně pryč, přivede až k uvažování o odletu na jinou planetu. Tragicky směšné. Pěkné. P.S. Louis už zde hraje jinak a i Jiří Lábus mistrovsky posouvá "hlasové herectví" také někam dál, je rozhodně lepší než Krampol, který to s tou drsností v hlase a vykrádáním Filipovského přehání tak, že mu není skoro vůbec rozumnět!!! Ovšem Louisova osobnost zastínila všechny aspekty českého znění. Bože, ten film je tak smutný. Tak krásně smutný... ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Není to špatné...Hlavně se mi zde líbí výkon De Funese a Villereta.Je to komické,ale je to trochu zvláštně komické.Za mě 3 hvězdy.Na 80.léta je to vcelku dobrý snímek.Ufon Villeret určitě pobaví a tento film potěší i po letech.Tato scifi-komedie je vcelku dobrá,napínavá i zábavná.Snímek určitě pobaví i potěší i náročnějšího diváka a pobaví nejen příznivce francouzských filmů. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tento milý, príjemný a trochu smutný príbeh už nepatrí medzi klasické "funesovky", kde sa smejete od začiatku do konca, tu vám príde niekedy smutno, niekedy príjemne clivo a občas aj trošku nudne. Je to určite aj kvôli Funesovmu dosť podlomenému zdraviu, veď napokon, bol to jeho posledný film a tým pádom aj iným prístupom k filmu. Ani tu síce nie je núdza o mnoho vtipných situácií, ale už to nie je ono. Je mi ľúto, že dávam len 3 hviezdičky, ale sú veľmi silné a úprimné. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

bohémsky úlet dvoch starých bardov francúzskeho filmu, a snáď aj niečo ako "dernier adieu" Louisa de Funésa s odkazom pre divákov..... Louisov "Glaude" má ďaleko od predchádzajúcich závistlivcov, namyslencov, mizantropov, sebeckých boháčov, snobských ješiťákov alebo lakomcov.... tentokrát je jeho postava presýtená človečinou, láskyplnosťou a priateľstvom... akoby nám maestro v závere svojej kariéry chcel povedať: "Mal som vás rád. Žite spolu v priateľstve a mieri, a nikdy neprestante byť ľuďmi. Nenechajte sa strhnúť moderným svetom a vždy si zachovajte svoju tvár. Ja vás opúšťam. Stretneme sa na planéte Oxo :)".... možno sa moc nenasmejete (aj keď Jacques Villeret v jednej zo svojich prvých rolí vám určite pošteklí bránicu svojou streštenou postavou ufónka), ale určite vás tento film zahreje na duši...a možno aj trošku rozosmutní..... UPOZORNENIE! ak sa vám zdá humor, kde sa "mimozemský koráb" privoláva gargarizmami sprevádzajúcimi záverečnú fázu ľudského trávenia v podaní starých pánov Funesa a Carmeta, radšej tento film nepozerajte :)) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od hrozného Krampola (nic proti němu, normálně mi nevadí, ale na Funese se prostě nehodí a navíc mě vytáčí to jeho imitování Filipovského), Lábus se role dabéra zhostil na výbornou. Většinu času mě Zelňačka tolik nebavila, vlastně to ani není komedie, ale ten smutný konec zafungoval, snad i kvůli tomu, jak sešle zde Funes vypadá. Ale pocta mu patří, byl to zkrátka jeden z nejlepších komiků filmové historie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama