Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (237)

May 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésov film. Vtip už na diváka z obrazovky nesrší; je tlumený a něžný. Vlastně ani nejde moc o komedii, nemocný Funés je tak průhledný a v očích už nemá ten život, který tam býval. Na Zelňačce je krásné to srdce, které z ní čiší, a taky kostým Bandasky, který je nepochybně nejlepším kostýmem mimozemšťana, který kdy spatřil světlo světa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy prakticky vůbec nepovedlo, kdyby tady nehrál Louis de Funes tak uberu ještě další hvězdičku. Nevím jestli by to na mě působilo jinak v době svého vzniku, ale s odstupem skoro 30 let je to pro mě prakticky nekoukatelné. Sledovat Funese jak pšouká? Tak to opravdu nemusím. Zřejmě již došly nápady. Omlouvám se Vám pane Funes:( ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tento milý, príjemný a trochu smutný príbeh už nepatrí medzi klasické "funesovky", kde sa smejete od začiatku do konca, tu vám príde niekedy smutno, niekedy príjemne clivo a občas aj trošku nudne. Je to určite aj kvôli Funesovmu dosť podlomenému zdraviu, veď napokon, bol to jeho posledný film a tým pádom aj iným prístupom k filmu. Ani tu síce nie je núdza o mnoho vtipných situácií, ale už to nie je ono. Je mi ľúto, že dávam len 3 hviezdičky, ale sú veľmi silné a úprimné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, kdy se mimozemšťané zamilují do (ne)obyčejné zelňačky, mě prostě dostal. Nádherná poezie všedních dnů dvou "staříků", který chtějí v poklidu a pohodě dožít svůj nelehký život v originálním a neopakovatelném prostředí francouzského venkova. Prostředí, které místo toho, abychom ho uchovali, tak ho ve jménu pěněz a ke škodě našich potomků, systematicky ničíme. A tak musí přijít mimozemšťané, aby alespoň kousek tohto nádherného světa zachránili. Jak symbolické. Dávám devět z deseti, takže za 5*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama