Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

woody 

všechny recenze uživatele

Film není vyloženě špatný a Louis De Funes je tu lepší než v Četníkovi a Četnicích, Jean Carmet mu dobře nahrává, triky taky nejsou tak špatné.Hlavní problémy jsou za a) ve scénáři, který z původní skvělého Falletova románu nechal jen tu kostru s mimozemšťanem, ženou a parkem.Na vedlejší příhody(např. s dědečkem střílejícím na bošany nebo zlaťáky na svatbě), které mě nejvíc pobavili prostě nezbylo místo a za b) člověk se těší na ten zajímavý dabing pana Lábuse a co od Novy dostane?!KRAMPOLA, který nejen že sprostě vykrádá pana Filipovského ale není mu vůbec rozumět.Měl si radši zajít na liposukci a ne takhle prznit jeden z nejlepších dabingu-pan Filipovský se ještě teď otáčí v hrobě.Ale De Funes vypadá v těch dřevácích srandovně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Absolútna p!č0v!n@ v rámci sci-fi komédie. Ale myslené v tom najlepšom zmysle slova. Naozaj som čakal umelecký fail, ale ono to má okrem debilnosti ( opäť myslené v tom najlepšom zmysle slova ), aj výbornú remeselnú stránku veci a keď sa do toho všetkého vžijete, najlepšie pri pohári dobre vychladeného červeného vína, po dobrej kapustovke, budete nadšení. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hrabalovsky pábitelský film o dvou starých vesničanech, kteří kromě si pití vína zpestřují podzim života vzpomínkami, zelňačkou a krásně melodickým prděním. Že zrovna tenhle zvuk přivolá mimozemšťany však netušili... Nejde o typickou Funèsovku, film je spíše posmutnělý ve stylu Michálkova Babího léta. "Je to moje zásluha, že seš dneska naživu. Kdybych nepouštěl větry, nejseš tu." http://www.youtube.com/watch?v=ZGXgXvovGs4 ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Námět je slabý jako čaj z desetkrát přeluhovaného pytlíku. Film tak musí zachraňovat herecké výkony legend Funése, Carmeta a Gensac a tehdy mladíka Villereta. V první polovině snímku jsem se unudil téměř k smrti. Po zmrtvýchvstání manželky už to tak hrozné nebylo a smutný konec se mi dokonce i dost líbil. Holt časy se mění a kdekdo by byl dneska vděčný, kdyby se dnes točily alespoň takovéhle odvary. 50% ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Parodie na život a sen o dokonalém světě skrz zelí a sci-fi. Taky jste už ty syntezátorové sci-fi motivy slyšeli v „mimozemšťanech“ ? Možná nemastné neslané, možná na Funese hodně sentimentu a melancholie, nikdy jsem této zelňačce nepřišel na chuť. Společenskou kritiku zvládají Francouzi v jiných filmech lépe, i když připouštím, asi ne tak nevtíravě dojemně jako Louis. Produkce: Films A2 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama