Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvoříme dokonalou společnost. Proto se ale chceme ubezpečit, že ta polévka nepřináší riziko úpadku nebo oslabení naší energie." Cucat kamení nebo si dát dokonalou zelňačku s perfektně nacucnutým křupavým chlebem? Tak to já bych věděl. A na planetě Oxo už asi taky tuší, co je lepší, i když na to museli ustavit komisi. Navíc mě Ufolín se svým" bllllllllll" dost bavil. Prdící Claude s Hrbáčem a oživlá Francine taky měli své chvilky, ale pouze každej přílet létajícího talíře byl zárukou zábavy. A ještě byl skvělej velitel četnictva se svým kývajícím "karťákem", avšak nejedna nudnější chvilka byla vidět až z Oxa, takže nemohu dát víc hvězd, dokud mi nedají ochutnat tý zelňačky, která mi přes obrazovku provoněla do obýváku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předposlední Louisův film, můj oblíbený. I tohle je spíše drama se spoustou scifi momentů a skvělým mimozemšťanem. Rozhodně lepší než Lakomec a kdyby do dabingu nestrkali Jiřího Lábuse ( koho to napadlo?), dalo by to na*****. Lábus to dělá skvěle, po čase si na něj zvyknete a když jsem teď viděl dabing s Krampolem, tady se mi ze všech filmů líbil nejvíc, nehuhlal, snažil se a bylo to i vtipný. Dabing ČT je sice lepší, ale ten nováckej je taky kvalitní. 85%. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem zcela ochotný vypustit trikovou stránku, která teda nestála za mnoho, ale zbytek byl geniální. Louis de Funés jako stařík, který touží po ztraceném mládí a o své mrtvé manželce, kterou mu mimozemšťan zpátky přičaruje, avšak mladou a nevybouřenou. Kouzelný příběh o stárnutí a o jistém druhu lásky, která přetrvá(?)....už bych spoiloval. Nechápu nízké hodnocení, jedná se o parádní záležitost, které nechybí opravdu nic (až na dobré triky :o) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Blllllllllll, blllll bll bllllllllllllll. Bllll bllllllllllllllll blll blllllllllllllllllllllllll. Bllllllllllllll blllllllll blll bllllllllllll blll bl bllllllllll. Jak říkám, u Zelňačky jsem se dost nasmál a svým způsobem mě to chytlo a užíval jsem si jak Funèse, i když ho tentokrát daboval Lábus (není to ono), tak ufounka se svou ufounštinou. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nemám důvod dát méně než pět hvězdiček. Louis zde vytvořil roli úměrnou svému věku a svému zdravotnímu stavu. Už zde není tak agresivní, jako jsme tomu byli zvyklí v jeho největších hitovkách, ..právě naopak, film se zde opírá o lásku k ženě, kterou kdysi hlavní hrdina miloval, kterou si po letech zidealizoval a zjistil, že nejlepší věc, kterou pro ni může udělat po jejím návratu do života je nechat ji žít nový život. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama