Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Luis už je tady starej páprda. Chutná mu víno a zelňačka. Mezi náma...hned bych na ten francouzskej venkov vyrazil. Dabing pana Lábuse je jiný ale má svou vlastní polohu nekopírující ani Františka Filipovského ani nikoho jiného. A to je moc dobře a filmu to pomáhá. Kde mám tu flašku červenýho ... jdu koupit zelí:-D ()

woody 

všechny recenze uživatele

Film není vyloženě špatný a Louis De Funes je tu lepší než v Četníkovi a Četnicích, Jean Carmet mu dobře nahrává, triky taky nejsou tak špatné.Hlavní problémy jsou za a) ve scénáři, který z původní skvělého Falletova románu nechal jen tu kostru s mimozemšťanem, ženou a parkem.Na vedlejší příhody(např. s dědečkem střílejícím na bošany nebo zlaťáky na svatbě), které mě nejvíc pobavili prostě nezbylo místo a za b) člověk se těší na ten zajímavý dabing pana Lábuse a co od Novy dostane?!KRAMPOLA, který nejen že sprostě vykrádá pana Filipovského ale není mu vůbec rozumět.Měl si radši zajít na liposukci a ne takhle prznit jeden z nejlepších dabingu-pan Filipovský se ještě teď otáčí v hrobě.Ale De Funes vypadá v těch dřevácích srandovně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle tedy byla hodně zvláštní volovinka. Koukat na dva dědečky, kteří se na dvorku předhání, kdo z nich si uprdne hlasitěji je skutečně zážitek na celý život. Jejich úprdky přivolají velmi sympatického marťánka. Poté se dají věci celkem rychle do pohybu. Nic tak divného jsem dlouho neviděl. Film je plný tak dementních keců, že jsem se místy nedovedl nesmát. Kouzelný je i soundtrack. Se zavřením levého oka a přimhouřením pravého pálím 3*. Edit: S krátkým odstupem času spíše 2*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Primitivně vystavěná komedie s prvky scifi, kterou shazuje tentokrát i pověstný francouzský šarmantní humor. Pochopitelně chyba není v hercích. Legendární, a pro mnohé diváky nesmrtelný de Funes těžko něco pokazí, ale ani on tentokrát nehraje nijak mimořádně a řekl bych spíše pod svoje možnosti. Situační humor ve filmu nemá zpětnou odezvu. Někdo něco řekne, většinou je to celkově nevtipně uhozené, a čeká se, jak se zachová nějaká jiná postava, ke které ta první postava pronese repliku. Mně přišlo, jak kdyby kolikrát hercům vypadl text a pověstné "nahod" nepomáhá, nejsme na divadle. Ale když už jsem u té divadelnosti, film po celou dobu bojuje s divadelním minimalismem, ale zabředává do úděsné roztahanosti, která by se dala smrsknout na půl hodiny, protože zápletka s mimozemským návštěvníkem baví asi tak čtvrt hodiny, než dojdou počáteční vtipy vyplývající především z neznalosti prostředí (u mimozemšťana) a setkání dvou francouzských rolníků s návštěvníkem z jiné planety. Když se ještě dá zasmát v počátečních fázích filmu, je to skoro výhra, ale když už po hodině máte pocit, že film by mohl dávno skončit, je to prohra. A kromě toho, vtipy jsou z hodně primitivního soudku a skoro se mně nechce psát, že je to komedie. U komedie se přece bavím, ale tady jsem byl rád, za všechna americká scifi, která alespoň zabavit umí. S úctou k francouzské klasice nehodnotím odpadem, i když by byl namístě. 20% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Netypická Funésovka. Louis usedlý, atmosféra absolutně jiná, než v jeho předešlých filmech. Nad rozevlátým akčním humorem vítěží spíše satira. Avšak tato poloha stárnoucímu Louisovi De Funésovi a Jeanu Carmetovi celkem sedí. Je jen škoda, že ho nemluvil Filipovský, Lábus nebyl špatný, ale s Krampolem to není ono. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama