Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel krámku s oblečením Torquato Pezzella se od ostatních živnostníků mnoho neliší – také on se má co ohánět, a tak se všemožně snaží falšovat účty, aby alespoň trochu ušetřil na daních. V tom mu ochotně pomáhá jeho vypočítavý daňový poradce Hector Curto. Když se však jednoho dne ve dveřích krámku objeví nesmlouvavý inspektor berního úřadu Topponi, vypadá to na problém. Pezzella se marně snaží inspektora přemluvit, aby byl shovívavý, dokonce mu posílá okázalé dary, ale vše je marné. Aby toho nebylo málo, jeho syn Tino a Topponiho dcera Laura se do sebe zamilují, ale inspektor o této šťastné idylce nechce nic slyšet a dál vyhrožuje vysokou pokutou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Flego 

všechny recenze uživatele

Totò je taliansky komik, ktorý je u nás v podstate neznámy, hoci v rodnej krajine veľmi populárny. Vo svojich komédiach sa vyznačuje hlavne slovnými ekvilibristikami a neuveriteľnosťou ukecanosťou. Aj v tomto filme tvorcovia využili jeho talent, za partnerov mu vybrali Aldo Fabriziho a začínajúcu hviezdu Louis de Funésa. Príbeh je v podstate jednoduchý, obchodníkovi s oblećením ( Totò ) príde daňová kontrola, a keďže nemá papiere v poriadku, všemožne sa snaži so svojim daňovým poradcom ( Funés ) ovplyvniť kontrolóra ( Fabrizi ). TÍto chytráci ponúknu mnoho komických situácií, ktoré dokážu slušne pobaviť. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Marný boj dvou špičkových komiků. Přesycen slovy, herec nemá šanci najít místečko pro své nápady, protože scénáristé se asi chtěli nechat zapsat do Guinessovy knihy rekordů - pod hlavou: zbytečné kecy -, - nebo já nevím kde jinde -, a Steno na tento cirkus jenom kouká, dokonce možná ani u toho nebyl, jen poslal tam kameramana. ()

Reklama

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Obdivuji Václava Faltuse, že se vrhnul do dabování Louise de Funése hlasem Františka Filipovského. To chce opravdu kus odvahy a zajímalo by mně, jak se mu tato práce dělala. Funés v tomto filmu není hlavní hvězdou, tou se stal až později. I tak je to komedie dobrá, průměrná. Aldo Fabrizi jako inspektor je však výborný. Je jen škoda, že nevznikají tak kvalitní dabingy, jako za režiséra K.M. Walló. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Herec Toto je u nas v nasich CZ a SK hnojoch a luzroch neznama velicina, a v rodnom Taliansku je mimoriadne popularny. Rovnky osud neskor postihol aj znameho talianskeho herca Maria Merolu. To je vsak chyba, ze obaja su neznami, preco ? No preto, ze slovenska a ceska porovnavacia baza je Europa, takze filmuznaly divak by ich mal poznat. Chyby ja ale napravujem, no a par slov aj k fimu : vyborna talianska komedia, tempo namakane, dialogy na urovni - dlho som nevidel tak kvalitny film. Taliansko 50. rokov bolo na urovni, od filmu som sa nemohol odtrhnut, tak ma zaujal . 77 % ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Příjmená komedie o roztěkaném majiteli krámku Pezzellovi (Totò), který se zoufale snaží nalézt do řiti neústupnému inspektorovi z berňáku (Aldo Fabrizi), jež v jeho obchodě provádí finanční kontrolu. Na Pezzelových obavách se snaží přiživit jeho vypočítavý daňový poradce Curto (Louis de Funès). Film stojí spíše na vzájemných interakcích mezi postavami majitele krámku a inspektorem než na Funèsově humoru, který ale film skvěle doplňuje. Funèsova role je zde spíše vedlejší... nebo spíše řekněme třetí hlavní postava (hned za ústřední dvojící), prostoru zde má ale narozdíl třeba od Gentlemana z Epsomu poměrne dost a občas si dovede ukrást film pro sebe. Rozhodně musím pochválit povedený český dabing. 75% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama