Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

šerminator 

všechny recenze uživatele

Klasická, francouzká taškařice. Gabin s Funesem se pěkně doplňovali, ale celkově to bylo slabší. Příběh jednoznačný, jednoduchý, Funesovo myšlení předvídatelné, jeho gegy už tolikrát opakované a profláklé. Né že by byl Funes ten slabší článek, to rozhodně ne, ale něco navíc, něco nepředvídatelného tomu filmu dodává právě Gabin. Prostě řečeno, neurazí, nenadchne. Neznám Gabinovu filmografii (zatím), ale Funes má lepší filmy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva francouzské filmové velikáni v jednom filmu by si neměl nechat nikdo ujít. Funés hraje zase trošku šílence, který je pro kšeft století schopen udělat cokoliv, jen by mu to Gabin neměl tolik komplikovat, ale ani já bych si nenechala preparovat svoji kůži jen proto, že bych měla na zádech vytetovaný obraz od nějakého slavného malíře a nějaký obchodník přes umění by mi za něho nabízel majlant. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"V životě je všechno nedorozumění. I smrt." Tetovaný není zcela typickou komedií, u níž by se člověk neřízeně řezal smíchy, nýbrž jde spíše o humorně pojatý příběh o na první pohled nepravděpodobném přátelství mezi dvěma muži, které svedlo dohromady jedno tetování. De Funès i Gabin se svých partů zhostili vtipným způsobem a společně naservírovali nejednu povedenou scénku ("Slyším hlasy. - Jste Jana z Arku?!"). Nejkouzelnější částí filmu byly "prohlídky základů v románském slohu", které neomrzely ani při opětovném navštívení. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama