Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Barbizonovo pokušení" režiséra Jeana Stelliho má zvláštní místo v dějinách francouzské kinematografie, protože se v něm poprvé objevil Louis de Funès jako vrátný kabaretu Le Paradis. Během snímku pronesl pouhé dvě krátké repliky a pobyl na scéně jen 40 vteřin.
Děj filmu je velmi prostinký. Ďábel se při jedné pochůzce v "hříšném" světě pokusí narušit sváděním idylu párečku milenců Michel a Martina. Netuší však, že krásná blonďatá dívka, která je nablízku, plní na Zemi úlohu anděla strážného a hned od začátku ví, s kým má tu čest. Proto uvádí vše na pravou míru a dává věci do pořádku. Ďábel je pokořen a zahanben se vrací do svého podzemního světa. (kikulin)

(více)

Recenze (3)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by snímek neměl uniknout pozornosti. Nejen kvůli pár sekundám, kde je mladičký Louis de Funés poprvé před kamerou. Celkově film není sice nic objevného, klasický střet dobra a zla, ale jako zajímavost a vlastně fantasy motivem by ho měli fandové vidět. Já to sice hodnotím jako slabší podprůměr, ale to proto, že děj chvílemi hodně stagnoval. Také pár scén mi tam připadlo nadbytečných, jako by se honila stopáž. Mimochodem, nechápu ten překlad názvu. Neumím francouzsky ani slovo, ale ve filmu není jedna jediná postava jménem Barbizon. Zato chvíli po začátku filmu je za Jeromem viděl směrový ukazatel jako kráva s nápisem Barbizon 3 km. Neměl být překlad spíše Pokušení u Barbizonu? Ale to není důležité. Všichni víme že si názvy filmů stejně každý vymýšlí dle své potřeby, tak co. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý odľahčený fantasy príbeh o láske dvoch mladých ľudí, ktorých pokúša diabol a snaží sa ochrániť anjel. Príjemné sledovanie filmu osvieži v maličkej úlohe debutujúci Funés. Druhá recenzia. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama